Musaköy İlkokulu öğretmenini bekliyor

    Musaköy İlkokulu öğretmenini bekliyor

    Meriç iline bağlı Musaköy azınlık ilkokulu eğitim yılı başından bu yana öğretmen bekliyor.

    Yeni eğitim yılının 14 Eylül’de başlamasına rağmen aradan geçen yaklaşık bir aylık sürede Musaköy ilkokuluna öğretmen ataması yapılmadı. Komşu köydeki okuldan öğretmenler her gün dönüşümlü olarak geliyor.

    Dedeağaç Bölgesinde altı kilometre mesafedeki Hasanlar köyünün şubesi olarak faaliyet gösteren Musaköy ilkokuluna komşu köyü Hasanlar’daki okuldan Türkçe ve Yunanca öğretmeni her gün dönüşümlü olarak geliyor.

    “ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN SESİNE YETKİLİLERDEN CEVAP BEKLİYORUZ”

    Beklentilerinin yetkililer tarafından dikkate alınmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Musaköy Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Üyesi Ersoy Ömer, “Okulumuz Batı Trakya’daki birçok okul gibi öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatıldı. 2014 yılında kapatılmıştı. Çocuklarımız 6 kilometre mesafedeki Hasanlar köyüne gitti. Ancak biz köy olarak okulumuzun kapatılmasını istemedik ve kabullenmedik. Her yıl girişimlerde bulunduk. Derdimizi, taleplerimizi yetkililere aktardık. 2017 yılında yani üç yıl sonra öğrenci sayısı artınca okulumuz yine açıldı. Ancak bu kez Hasanlar köyündeki ilkokulun şubesi açıldı. Bu yıl ise eğitim yılının başından itibaren okulumuza öğretmen tayini yapılmadı. Gerek Türkçe öğretmeni gerekse Yunanca öğretmeni Hasanlar’dan geliyor. Bir gün Türkçe dersler yapılıyor, öteki gün Yunanca yapılıyor. Şu anda okulda 13 öğrenci var. Bu sayı önümüzdeki yıl artacak. Bu durum gerçekten öğrencilerimizi zorluyor. Biz okulumuza öğretmenlerin atanmasını ve normal bir eğitim sürecinin başlamasını istiyor ve bekliyoruz. Beklentimizi tüm yetkililere ilettik. Aradan bir ay geçmesine rağmen bir gelişme olmadı. Bu durum bizi gerçekten üzüyor. Köyün, okulun, öğrencilerin ve velilerin sesine yetkililerden cevap bekliyoruz” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.