Dr. Pervin Hayrullah’tan yeni bir kitap

    Dr. Pervin Hayrullah’tan yeni bir kitap

     

    Dr. Pervin Hayrullah’ın hazırladığı “BALKAN SAVAŞLARINDAN SONRA BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN SOSYO-KÜLTÜREL HAYATI ve EĞİTİM TARİHİ” adlı kitap yayınlandı.

    BAKEŞ yayınları arasından çıkan ve 311 sayfadan oluşan kitap dört bölüm şeklinde okuyucuya sunulmaktadır.

    Birinci bölümde azınlık kavramı ve sosyo-kültürel yapı incelenmektedir. İkinci bölüm demografik yapı, hukuki altyapı, Lozan Barış Antlaşması’nın getirdiği statü, Lozan Barış Antlaşması sonrası hukuki dayanaklar incelenirken üçüncü bölümde Yunan hükümetlerinin ayrıştırma politikaları, Trakya Eşgüdüm Komitesi, Yasak Bölge uygulaması, 19. Madde uygulaması gibi ana başlıklar kitapta yer almaktadır. Son olarak dördüncü bölümde, tarihi persfektif, fiziki durum ve mevcut sorunlara değinilmektedir.

    Kitabın kapak resmi Fevzi Ali, sayfa düzeni ise Özcan Mehmet ve Onur Mustafa Ahmet tarafından yapılmıştır.

    2020’de birinci basımı yapılan kitap Gümülcine’deki BAKEŞ’ten istenebilir.

    Dr. Pervin Hayrullah

    Pervin Hayrullah İstanbul'da doğdu. İstanbul Çamlıca Kız Lisesi ve akabinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünü bitiren Hayrullah, daha sonra Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisansını, Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi.

    Hayrullah, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinde uzun süre yöneticilik yaptı. Uluslararası Azınlık Hakları Grubu (MRG International) koordinatörlüğünde Avrupa Konseyi (AK), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında insan hakları eğitim programlarını takip etti, insan ve azınlık hakları konusunda eğitimcilerin eğitimi seminerlerini tamamlayarak uzmanlık sertifikası aldı. Dernek adına pek çok projeye imza attı. Birleşmiş Milletler Azınlıklar Rehberinin Türkçeye tercüme projesini yürüttü.

    2008 yılında kurulan Batı Trakya Türk Kadın Platformunun kurucusu ve ilk sözcüsüdür. Halen Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi Genel Müdürlüğü yanı sıra insan ve azınlık hakları konusunda Batı Trakya'yı AK, BM, AGİT gibi çeşitli platformlarda temsil etmektedir. Hayrullah bugüne kadar dokuz kitabın editörlüğünü yaptı, eğitim denetimi üzerine yapmış olduğu yüksek lisans tezi kitap olarak yayımlandı. Gazete ve dergilerde çeşitli makaleleri yayımlanmaktadır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.