İlhan Ahmet'ten ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ istemi hakkında açıklama

    İlhan Ahmet'ten ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ istemi hakkında açıklama

    Rodop İli KİNAL Milletvekili Avukat İlhan Ahmet, 14.10.2020 tarihli meclis genel kurulunda oylanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ istemi hakkındaki açıklamalarda bulundu.

    Milletvekili İlhan Ahmet tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Sevgili soydaşlarım,

    Yunanistan Parlamentosu’nda 14.10.2020 Çarşamba günü yapılan dokunulmazlık oylamasında, Yeni Demokrasi Partisi, SYRİZA, KKE ve Mera 25 partilerine mensup toplam 286 milletvekili şahsıma yönelik dokunulmazlık hakkının kaldırılması talebine HAYIR oyu kullanmıştır. Aşırı sağcı Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi’ne mensup 9 milletvekili ise EVET oyu kullanmıştır. 

    Son yıllarda bazı siyasi çevreler ve onların sosyal medya uzantıları tarafından hakaret, sövme, iftira ve yalan beyanda bulunmak suretiyle şahsi ve aktif siyasi hayatımı hedef alan sistematik bir karalama kampanyası yürütülmektedir. 

    Ülkedeki siyasi yelpazede demokratik gelenekte yer alan partiler de bugünkü oylamada gösterdikleri irade ile Yunan Parlamentosu’nda demokrasiye inanan ve bu çerçevede politika geliştirmeye sıkı sıkıya bağlı olan bir milletvekilinin, aleyhinde ısrarla sürdürülen yayın faaliyetleriyle açıkça halka faydalı olmasına siyasi engel getirilmek istendiğine kanaat getirmiştir.

    Daha da önemlisi, ‘ad hominem’ yani insan karalamada sınır tanımayan safsatalarla yapılan, kanibalizmden evrilme ‘siyasi yamyamlık’ olarak tanımlanabilecek bu tür maksatlı hareketlerin ulusal meclis tarafından makul görülmesinin mümkün olmadığı mesajı verilmiştir.

    Böylece, daha evvel mahkeme kararıyla da hakkımda sövme ve iftira suçu işledikleri kesinleşen zatlar ve temsil ettikleri zihniyet için Yunan adaletinin ardından bir kez de parlamento düzeyinde partilerin oylarıyla gerekli siyasi cevap verilmiştir. Bu tür söylemlere siyasi zemin ve meşruiyet arayışı sonuçsuz bırakılmıştır.

    Elbette, aşırı sağcı Velopoulos’un Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi’ne mensup milletvekillerinin aksi yönde oy kullandığı unutulmamalıdır. Şahsımı, temsil ettiğim toplum ve ülkem adına siyaset yapamaz hale getirmeyi gaye edinen zihniyetin, nasıl bir zeminde siyaset yaptığı bilinen siyasi çevreler tarafından destekleniyor olması bu bakımdan ayrıca dikkati çekmektedir.

    Sevgili soydaşlarım,

    Bugün mecliste, dokunulmazlığımın kaldırılmasıyla ilgili oylama öncesi yaptığım konuşmada son yıllarda hakkımda yapılan tüm hakaret, sövme, iftira, yalan beyan ve iddiaları meclis kâtipliğine de iletip, pratikleri gerekli adli mercilerin dikkatine sundum. Aynı zamanda toplumsal hafızamızın yanında Azınlık ve ülke siyasi tarihine de kayıt düşmüş oldum.

    Hakkımdaki tüm iddialarla ilgili bugüne kadar hep hukuk ve demokrasi çerçevesinde takipçi oldum. Asla siyasi polemiğe girmedim. Azınlık siyasetinde ve genel siyasette seviyeyi, kaliteyi ve erdemi yüksek tutmayı hedefledim. Herhangi bir kimsenin veya zümrenin, suni gündemler ile adım üzerinden kendilerine var olma sebebi yaratmalarına fırsat vermekten kaçındım.

    Sevgili soydaşlarım,

    Tüm komu oyunun iyi bilmesini isterim ki, bana karşı yürütülen bu hakaret, iftira ve diğer sistematik saldırılar beni yıldıramayacağı gibi aksine, milletime hizmet etmeye, haklı taleplerinin takipçisi olarak çözüm yaratan ve sonuç elde eden çalışmalarıma devam etmeye sevk etmektedir.

    Sizlerden aldığım güç ile halkımın ve bölgemin yüksek menfaatleri için geliştirilecek politikalarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kolaylaştırıcı rol üstlenmeyi sürdüreceğim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.