Rudozem - İskeçe Sınır Kapısının inşaatı 2021’in başlarında tamamlanacak

    Rudozem - İskeçe Sınır Kapısının inşaatı 2021’in başlarında tamamlanacak

    Bulgaritan Başbakanı Boyko Borisov, Rudozem - İskeçe (Xanthi) Sınır Kapısında devam eden inşaat faaliyetlerini yerinde inceledikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yeni Rudozem - İskeçe Sınır Kapısının inşaatı önümüzdeki yılın başlarında tamamlanacak.

    Bu sınır kapısı, Bulgaristan ve Yunanistan arasında hızlı ve kolay geçiş için koşullar oluşturan dev bir altyapı yatırımı” diye kaydetti. Borisov’a Rudozem - İskeçe Sınır Kapısına inceleme ziyaretinde Maliye Bakanı Kiril Ananiev ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Nikolay Nankov eşlik ettiler.

    Borisov, “Bölgede trafik yükü artacak ve bu nedenle Asenovgrad (Stanimaka) ile Pamporovo arasındaki yolun bir kısmında üçüncü bir şerit inşası için çok çalışıyoruz. Bölgenin kalkınması su ihtiyacını artıracak, bu nedenle değeri yaklaşık 2 milyon leva olan yeni bir baraj inşa edeceğiz” diye konuştu.

    Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rudozem - İskeçe Sınır Kapısından bölgede ticaretin, işletmelerin ve iyi komşuluğun gelişmesine büyük fayda sağlayacak her türlü ulaşım araçlarının geçiş yapması planlanıyor. Yeni istihdamlar yaratılacak. Koronavirüs krizi geçecek, insanlar yine kısıtlama olmadan hareket edebilecek, bu yüzden yol ve otoyol inşa etmeyi bırakmıyoruz.”

    Borisov, “Sınır kontrol noktasının ve yanındaki altyapının inşası yaklaşık 40 milyon avroya mal oluyor. Fon kaynakları, "Sınır Ötesi Erişilebilirliği Geliştirme” projesi kapsamında sağlandı. Geçen yılın sonunda Bakanlar Kurulu kararıyla ulusal bütçeden 18 445 744 leva ek kaynak sağlandı. Rodoplar büyük gelişme potansiyeline sahip bir bölge ve eminim ki yeni sınır kontrol noktası bağlantı, işletmelerin ve turizmin geliştirilmesinde kilit bir rol oynayacak” dedi.

    Kaynak: Kırcaali Haber

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.