“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü” söyleşisi gerçekleştirildi

    “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü” söyleşisi gerçekleştirildi

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 23 Ekim 2020 Cuma günü“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi gören konuşmacıların katılımıyla, lise öğrencilerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi.

    Söyleşiye katılan konuşmacılar Fatih Sar Hasan ve Harun Onbaşı, Yunanistan’daki eğitim hayatlarından sonra Türkiye’de başladıkları eğitim ve Üniversite hayatına uyum sağlama sürecinden bahsettiler.

    Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünün sanılanın aksine çok yoğun olmadığını, öğrencinin kendine ve sosyal yaşamına vakit ayırabileceğini ve bu zamanı mesleki olarak kendini geliştirmek için çok rahat kullanabileceğini belirttiler. Ayrıca yabancı dilin önemli, hatta zorunlu olduğu vurgulandı. Bu bölümde okumak için en az iki yabancı dil öğrenilmesinin hem akademik başarı için, hem de iş hayatına başlamak için gerekli olduğu aktarıldı.

    Söyleşide açıklanan bir diğer konu, bölümün hangi öğrencilere hitap ettiğiyle ilgiliydi. Bu kapsamda, Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünde tahsil görmek için, kişinin sosyal yönünün güçlü olması ve siyaset alanına ilgi duyması gerektiği bildirildi. Ardından Yüksek Lisans eğitiminin gerekliliği konusuna değinildi. İstihdam konusunu da ele alan konuşmacılar, eğitim sürecinde gönüllü veya zorunlu olarak staj yapmanın önemli olduğunu ve özgeçmişlerinde prestijli şirketlerin, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının bulunmasının avantaj sağladığını aktardı. Söyleşi soru ve cevaplarla son buldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.