Milletvekili İlhan Ahmet: “Tehlike çanları çalıyor”

    Milletvekili İlhan Ahmet: “Tehlike çanları çalıyor”

     

    Milletvekili İlhan Ahmet bugün (26.10.2020) Gümülcine’de düzenlediği basın toplantısında bir yılın değerlendirmesini yaptı. İktidarın bugüne kadar çiftçilere hiçbir destek vermediğini belirtti ve “Tehlike çanları çalıyor” ifadelerini kullandı.

    Milletvekili İlhan Ahmet, konuşmasına Pandemi konusuna değinerek başladı. Pandemi konusunda insanları bilgilendirdiğini belirten İlhan Ahmet, “Pandemi kamu sağlığını tehdit etmektedir. İnsanların ibadetlerini yapma konularında belediye başkanlarıyla işbirliği içerisine gittik. Bugün Rodop ilinde pandemiyle ilgili Hükümetin bilgilendirme eksiği vardır. KINAL olarak sınıflardaki öğrenci sayılarının azaltılmasını, öğretmenlere ve öğrencilere testler yapılmasını ilk biz önerdik. Sorumluluğun toplumun omuzlarında olduğunu söylemek yanlıştır. Sağlık Bakanlığı ve Devlet de sorumluluk almalıdır” ifadelerine yer verdi.

    Son yıllarda oluşturulan Trakya Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen İlhan Ahmet, Komisyona yasal düzenlemeler ve kalkınmayla ilgili bazı öneriler sunduklarını belirtti ve bunları şöyle açıkladı:

    “1- Bölgemizdeki üniversitesinin yetki alanının genişletilmesi ve yeni bölümlerin açılması. Yeni bölümlerin de inşa edilecek olan hastane ile bağlantılı olması.

    2- Vakıflar idaresi seçimlerinin azınlıkla diyalog yapılarak çözümlenmesi ve önerilerin dikkate alınması.

    3- Okul öncesi eğitim konusunda çalışmaların yapılması. İki dilli eğitimin Yunanca öğrenilmesi açısından önemi.

    4- Yassıuyuk barajının bitirilerek, tarlalara sulama ağının kurulması. Yine Narlıköy Çayı’na yapılacak barajın da bir an önce yapımına başlanması.

    5- Yeni bir yasal düzenleme yapılarak tapu sorununa bir çözüm bulunulmalı. Örneğin 50-60 sene bir toprağın sahibi olan kişilere tapuları verilmelidir.

    6- Bölge işadamlarına özel vergilendirme getirilmeli.”

    Milletvekili İlhan Ahmet, konuşmasının devamında da Pandemi sürecini yaşayan çiftçilere devletin herhangi bir maddi yardımda bulunmadığını belirtti ve “Trakya’daki çiftçilere özel vergi indirimi ” uygulanması gerektiğini vurguladı.

    İlhan Ahmet, dağlık ve sorunlu bölgeler için bir proje hazırladıklarını belirtti ve şöyle devam etti: “Dağlık ve sorunlu bölgeler için bir proje hazırladık. Brüksel’e ilettik. Çok olumlu karşıladılar. Brüksel’den de yetkililer burada geldi.

    Projemiz fakir ve geliri düşük çiftçileri kapsamaktadır. Kısacası az toprağı olan ve geliri belirli bir miktarın altında olan çiftçiler AB’den desteklenmelidir. Örneğin 20-30 dönüm toprağı olan ve geliri 10-15 bin evroyu geçmeyen çiftçilere destek sağlanmalıdır. Bizim projemize göre dönüm başına en az 200 evro destek sağlanmalıdır ki bu tütüncüleri de kapsamaktadır. Rodop ilinde az topraklı ve geliri düşük yaklaşık 1.500 çiftçimiz bulunmaktadır.

    Bu konularda çalışmalarımıza devam ederek, 1983’te hazırlanan “Dağlık-Sorunlu” bölge kapsamını genişlettik ve desteklenen köy sayısını arttırdık.

    Bütün bunları yaparken hedefimiz küçük çiftçileri köyünde tutmak ve demografik yapıyı korumaktır.”

    İlhan Ahmet, son olarak mevcut iktidara aşağıdaki önerilerde bulunduklarını belirtti:

    • Bölgemizdeki innalara özel yakıt sistemi getirilmelidir. Örneğin İtalya’nın Tergieste kentinde oturanlardan yakıt vergisi çok düşük olarak alınmaktadır. Bu bizde de olabilir.
    • Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi sınır kapısı modernleştirilmeli ve ikinci bir köprü inşa edilmelidir. Ancak bu şekilde iki ülke arasındaki ticaret hacmi yükselebilir.
    • Eğitim Bakanlığının okulları birleştirme çabaları yerine, eğitimin kalitesi yükseltilmelidir. Sadece binaların yenilenmesi sorunu çözmemektedir.
    • Vakıf ve müftülükler konusunu da ilgili mercilere iletmiş bulunmaktayız. Yine mültecilerin “Helâl” yiyecek konusundaki önerilerimizi de çok olumlu karşıladılar.
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.