“Akademik Ödev-Sunum Hazırlama ve Eğitim Sürecine Adaptasyon” söyleşisi gerçekleştirildi

    “Akademik Ödev-Sunum Hazırlama ve Eğitim Sürecine Adaptasyon” söyleşisi gerçekleştirildi

    “Akademik Ödev-Sunum Hazırlama ve Eğitim Sürecine Adaptasyon” söyleşisi gerçekleştirildi.

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik kolu, 5 Kasım Perşembe günü, 18:00 ile 19:30 saatleri arasında, Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik “Akademik Ödev-Sunum Hazırlama ve Eğitim Sürecine Adaptasyon” konulu çevrimiçi(online) bir söyleşi gerçekleştirdi.

    Sunumda öncelikli olarak uzaktan eğitimin geçici bir süreç olduğu, dezavantajları kadar avantajlarını da düşünmenin olumlu katkılar sağlayacağı vurgusu yapıldı. Uzaktan eğitimin zorlayıcılığının önüne geçmek için öğrencilere ipuçları verildi. Pandemi sürecinin geçmesini beklemekten ziyade bunun avantaja dönüştürülmesi konusunda yön gösterildi.

    İkinci bölümde, akademik ödev ve sunum hazırlanma konusuna geçildi. Bu kapsamda öğrencilere uygulamalı olarak, farklı kaynaklardan makale tarama, makale incelemesi, sayfa düzenlenmesi, kaynakça yazım kuralları gibi konulardan bahsedildi. Ayrıca akademik rapor ve powerpoint sunusu hazırlamanın püf noktaları açıklandı. Söyleşi öğrencilerden gelen sorulara cevap verilerek son buldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.