İlhan Ahmet ekonomik yardım talebinde bulundu

    İlhan Ahmet ekonomik yardım talebinde bulundu

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet Trakya Kalkınma Komisyonu’nun düzenlediği toplantıya katıldı.

    Toplantıya ilişkin milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    “Partilerüstü Trakya Kalkınma Komisyonu yeni toplantısını, Tarım Bakan Yardımcısı Sn. Kostas Skrekas'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

    Telekonferans üzerinden yapılan toplantıdaki konuşmada, özellikle Azınlık çiftçimizi ilgilendiren ekonomik yardım talebimi bir kez daha yineledim. Azınlığımızın neredeyse % 80'inin az gelirli çiftçi statüsünde olduğunun altını çizerek, bu hassas grup için AB tarım fonlarından maddi destek sağlanmasını ön gören resmî - yazılı teklifimi bakan yardımcısının dikkatine sundum.

    Kamuoyuyla da paylaştığım üzere, bir süredir Brüksel merkezli yürüttüğüm çalışmalar ve girişimler neticesinde şekillendirdiğim bu teklifin, mevcut yasal mevzuata da uygun olduğunu hatırlattım, hükümet tarafından bir an önce hayata geçirilmesinde herhangi bir engel olmadığını dile getirdim.

    Sevgili soydaşlarım,

    Sizlerin de takdir ettiği gibi Azınlığımızın ve bölgemizin desteklenmesi ve kalkınması gerçekçi ve özel ekonomik tekliflerin sunulması ile mümkündür.

    İşte bu bilinçle, ekonomik dar boğazda iken Azınlığımıza ve bölgemize önemli maddi katkı sağlayacak olan bir imkânı ciddi ve ısrarlı araştırmalarım sonucu bularak, hükümet kanadındaki tüm tarafları bilgilendirdim.

    Zaten, herhangi bir siyasi partinin genel ekonomi söylemleriyle Azınlık ve bölge için sözüm ona yapılan ekonomik güzellemelerin bize hiç bir faydası olmadığını, geçmiş hükümet döneminde de bölge halkı olarak hep birlikte tecrübe etmiştik.

    Böylesi faydasız söylemleri bugün dahi dillendirenler, temsil ettikleri siyasi kesimlerin Azınlığın ve bölgenin gerçeklerinden ne derece kopuk olduğunu bir kez daha göstermektedir.

    Tüm bu popülist ve suni ekonomik söylemlerin dışında kalarak milletvekiliniz olarak, her zaman olduğu gibi bundan sonra da milletimizin faydası ve menfaati için çalışmayı, araştırmayı ve netice elde etme yolunda ısrarlı takibi sürdüreceğime kimsenin şüphesi olmasın.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.