COVID-19 aşısı yeni yıl başlarında Yunanistan’a geliyor!

    COVID-19 aşısı yeni yıl başlarında Yunanistan’a geliyor!

     

    Yeni yıl başlarında, diğer AB ülkeleriyle birlikte COVID-19 aşısı Yunanistan’a da geliyor.

    Sağlık Bakan yardımcısı Kontozamanis’in yaptığı açıklamalara göre aşı yeni yıl başlarında Yunanistan’a gelecek. Aşının ne şekilde yapılacağı konusunda ise bir plan hazırlanmaktadır.

    “AB Komisyonunun yaptığı çalışmalara göre aşı tüm nüfusa yetecek şekilde temin edilmektedir.” Görüşlerine yer veren Kontozamanis, “Avrupa Komisyonu Pfizer ve Biontech, AstraZeneca, Sanofi and Johnson & Johnson” adlı şirketlerle anlaşma imzalamıştır. Moderna, CureVac ve Novavax ile de görüşmeler devam etmektedir.

    Pfizer και Biontech, ilaç şirketinin hazırladığı aşı dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştır ki sonuca gitme oranı %90 dır. Bu şirketin çalışmaları 3. aşamada bulunmaktadır.

    Ön anlaşma neleri içermektedir?

     Pfizer ve Biontech şirketi ile 27 AB ülkesini kapsayan 200 milyon doz aşı konusunda ön anlaşma imzalanmıştır.

    Aşı ne zaman dağıtılacak?

    Aşı AB Komisyonundan onay alır almaz ülkelere dağıtılacak. Her anlaşma değişik sayıda aşı içermektedir. Dağıtım ülkelerin nüfuslarına göre yapılacak.

    Aşı fiyatı ne olacak?

    Aşının fiyatı her AB ülkesi için aynı olacak. AB’nin bu konuda finasman desteği söz konusu ki bu da aşıya avans ödeme anlamına gelmektedir.

    Aşı nasıl yapılacak?

    Aşının halka nasıl yapılacağı konusunda plan çalışmaları devam etmektedir. Planda aşının temin edilmesi, dağıtılması gibi konular yer almaktadır.” İfadelerini kullandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.