Tüm okullar Pazartesi’den 30 Kasım’a kadar kapalı

    Tüm okullar Pazartesi’den 30 Kasım’a kadar kapalı

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos bu gün yaptığı basın toplantısında ülke genelinde tüm anaokulları, ve ilkokullarının 30 Kasım tarihine kadar kapatıldığını açıkladı.

    Bakan Kerameos açıklamasında, “16 Kasım Pazartesi gününden itibaren ve iki hafta boyunca, ülke çapında ortaokul ve liselerde olduğu gibi, anaokullar ve ilkokullar 27 Kasım’a kadar kapalı kalacak” dedi.

    Özel eğitim ve öğretim okullarının açık kalacağını belirten Kerameos, 17 Kasım Pazartesi gününden itibaren okul idarelerinde yer alan öğretmenlerle işbirliği içerisinde hareket ederek uzaktan eğitim programının hazırlanacağını duyurdu.

    Uzaktan eğitim programının şu şekilde yapılması planlanıyor; Her ders saati 30 dakika sürecektir. İlkokullar için 14:00 – 17:00, kısa teneffüs aralıkları olmak şartıyla anaokulları için 14:00 – 16:20 saatleri arasında gerçekleşecek.

    Eğitim televizyonu ile ilgili olarak Kerameos, Pazartesi sabahı 9:00’dan itibaren ilkokul çocuklarına yönelik eğitici programlar yayınlanacak.

    Bakan Kerameos, ilgili talimatların bugün ülke genelindeki tüm ilkokullara ve anaokullara gönderileceğini belirtti.

    Son olarak Eğitim Bakanı Niki Kerameos alınan bu önlemlere yaptığı açıklamada, “Aldığımız tedbirler ihtiyati tedbirlerdir. Okullarda ciddi vakalara rastlanılmadı. Bu aldığımız tedbirlerin amacı, çocukların hareketliliğini azaltmaya yöneliktir” ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.