Çiftçilerin kredi borcu ve banka ipoteklerinin yeniden düzenlenmesini talep etti

    Çiftçilerin kredi borcu ve banka ipoteklerinin yeniden düzenlenmesini talep etti

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve KİNAL meclis grubu tarafından hazırlanan soru önergesi ile çiftçilere kredi borçları ve ipotekleri için bankalarla yeni taksitlendirme ve öteleme imkânı sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi talep edildi.

    Tarım Bakanı Voridis’e sunulan soru önergesinde, çok sayıda çiftçinin ödenmemiş veya tahsilâtı gecikmiş kredi borcu nedeniyle arazi, tesis ve işletmelerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Diğer yandanbazı aracılar (tüccarlar) tarafından baskı gören çiftçilerin ürünlerini maliyetin altında satmak zorunda kaldığına ve ürün işleyicisi, ihracatçı, süper market gibi kalemlerde anlaşma fesihleri yaşandığı işaret edilerek, “Bu durumdaki çiftçiler, aldıkları tarım ve yatırım kredilerini geri ödeyemez hale gelmiştir. Ayrıcahükümetin bir kez daha tek taraflı olarak tarım ürünü çeki ödemelerini 75 gün süreyle askıya alması vaziyeti daha da ağırlaştırmıştır.” vurgusu yapıldı.

    Bir önceki SİRİZA hükümeti ve mevcut Yeni Demokrasi iktidarını,haksız rekabet ortamı yaratarak yerli tarım üreticisini zor durumda bırakan yurtdışı girişli ürünlerle ilgili düzenlemeler konusunda başarısızlık olmakla da eleştiren KİNAL Partisi milletvekilleri, hükümetten ve tarım bakanından çiftçi borçlarıyla ilgili şu soruların cevabını istedi;

    1. Tahsilâtı gecikmiş krediler ve bunlara ilişkin ipotekler için yeniden düzenleme imkânı sağlanacak mı?

    2. Tarım kredisi alma koşulları neye göre belirlenecek?

    3. Tarım işletmesi sahibi çiftçilere üretime devam edebilmek için destek verilecek mi?

    4. Pandemi sürecinde hayata geçirilen kısıtlayıcı tedbirlerden olumsuz olarak doğrudan ve dolaylı şekilde etkilenen çiftçi ve hayvan besicilerini desteklemek için hangi özel önlemleri hayata geçireceksiniz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.