Hayvan besicilerine geç dağıtılan yardımla ilgili açıklama...

    Hayvan besicilerine geç dağıtılan yardımla ilgili açıklama...

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, küçükbaş hayvan besicilerine geç dağıtılan yardıma ilişkin Kırsal Kalkınma Bakanlığı'nın verdiği cevapla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

    Milletvekili Burhan tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Kırsal Kalkınma ve Tarım Bakanlığı tarafından, yapmış olduğum soru önergesine, küçükbaş hayvan besicilerinin geç dağıtılan yardımı ile ilgili verdiği gecikmeli cevap.

    Koronavirüsün yayılmasını önlemek  için alınan tedbirlerden dolayı etkilenen küçükbaş hayvan besicilerine devlet yardımı verilmesi ile ilgili 9740 / 18-9-2020 sayılı sunmuş olduğum soru önergeme  Kırsal Kalkınma Bakanlığı, ancak 2 ay sonra yanıt verebildi. Bakanlık tarafından gecikmeli verilen bu yanıtta,kuzu ve keçi üreticilerinin et fiyatlarından  uğradığı zararın belirlenmesinin, 2019 yılının süt teslimatlarına bağlı olduğu bildirilmektedir.

    Sayın Bakan, cevabınızdaki gecikme, yardımın geç dağıtılması ile bağlantılı olmalıdır  çünkü sözü geçen yardım,ancak 26-10-20 tarihinde dağıtılmaya başlamıştır.

    Büyük Meclis Kararınca, yardıma hak kazanan besicileri belirleyen şartların tam olarak uygulanmadığı tespit edilmesi üzerine, yardımın birçok besiciye dağıtılmadığı ortaya çıktı.

    Ortak Meclis Kararında yer almaksızın, teslim ettikleri sütten en az 4 örnek sunamayan besiciler, yardım dışı bırakıldı.

    Tabii ki, bakanlık tarafından yardımın ön koşulunu oluşturan en az100 kg süt teslimatı, pratikte uygulanması imkansız olmakla birlikte çoklu kantitatif süt teslimatlarında bile, süt işleyicilerin sorumluluğu olduğu için, en az 4 örnek sunmak çok zordur .

    Yukarıda bahsi geçenlerden dolayı  ve aynı zamanda  birçok ihmaller söz konusu oduğu için, bu konuyla ilgili, tekrar 1610 / 10-11-2020 sayılı soruyu sunmak istedim. Ayrıca yardımın dışında bırakılan besicilerin genellikle ülkenin sınır kısımlarındave demografik olarak hassas bölgelerde faaliyet göstermekte olduklarını da unutmamak gerekir. Kanımca bu da düzeltilmesi gereken bir haksızlıktır.

    İlgili Bakan, Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığının, ana sektörde gözlemlenen eşitsizlikleri yakından izlediğini ve pandeminin yayılmamaması  için alınan önlemlerden etkilenen herkesi desteklediğini ve her koşulda kararlılıkla müdahale ettiğini belirtmektedir. Fakat yukarıda sözedilen besicilerin haksız yere bu yardımdan faydalanamamaları onu açıkça yalanlıyor.

    Sayın Bakan, Yunanistan'ın her köşesinde bulunan küçükbaş hayvan besicilerinin sorunlarını dinlemeli ve haksız yere yardımın dışında kalan besicilere çözüm bulmalısınız. Ayrıca biz Değişim Hareketi partisi olarak ve ben şahsen İskeçe Milletvekili olarak küçük esnafın sorunlarını ve taleplerini sizlere aktarmak için yanlarında olacağımızı belirtmek isterim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.