BTTÖB’den taziye mesajı

    BTTÖB’den taziye mesajı

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) öğretmen Naim Kazım’ın (Kadir) vefatıyla ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

    BTTÖB’nin mesajı şöyle:

    Öğretmenimiz Naim Kazım 1945 yılında Gümülcine’nin Büyük Müsellim köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Büyük Müsellim Türk İlkokulu’nda bitirdi.

    İlkokuldan sonra 1960 yılında Antalya Aksu Öğretmen Okulu'na kayıt oldu. Dört yıl burada okuduktan sonra Yunanca semineri için 1964 yılında İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu'na devam ederek 1966 yılında mezun oldu.

    Yunanistan'da askerlik görevinden sonra öğretmenlik başvurusunu Gümülcine iline bağlı Hacıköy Türk İlkokulu'na, Gümülcine Yenice Mahalle Türk İlkokulu'na yapmasına rağmen Yunanistan resmi makamları tarafından kendisine meslekte çalışma izni verilmedi. Bu nedenle çok sevdiği öğretmenlik mesleğini ifa edemedi.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nin geçmişte yayınladığı “Öğretmen” ve “ Birlik” dergilerinde, Yugoslavya'da Osman Baymak'ın “Balkan” isimli yayın organında, Anavatan Türkiye'de Feyyaz Sağlam'ın “Batı Trakya Türkleri Şiir Antolojisi'nde, Batı Trakya'da yayınlanan gazete ve dergilerde nazım ve nesir şeklinde yazıları bulunmaktadır.

    1997 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Önlisans bölümünü bitirdi.

    Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği'nin kurucuları arasında olup 3. dönem başkanlığını yapmıştır.

    Öğretmen Naim Kazım'ın çağdaş öğretmen kimliğinin yanı sıra idealist, toplumcu ve aydınlanmacı bir şair kimliği de vardı. Şartlar ne olursa olsun inandıklarını savunan Atatürkçü çizgisinden asla ödün vermeyen bir karektere sahipti.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz Naim (Kadir) Kazım'a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

    Mekanı Cennet Olsun!

    Not: Cenazesi bugün (14 Aralık 2020 Pazartesi) öğle namazını müteakip Büyük Müsellim köyünde defnedilecektir.

    BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

    YÖNETİM KURULU

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.