ABD'den skandal Türkiye kararı

    ABD'den skandal Türkiye kararı

    ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı kararın hemen ardından, "ABD’nin (S-400ler konusunda) tek taraflı yaptırımlara başvurması her türlü izandan yoksun bir davranıştır" açıklamasını yaptı.

    ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı kararın hemen ardından, "ABD’nin (S-400ler konusunda) tek taraflı yaptırımlara başvurması her türlü izandan yoksun bir davranıştır. S-400’lerin NATO sistemleri bakımından bir zafiyet oluşturacağına dair ABD iddiaları teknik dayanaktan yoksundur. Kaldı ki Türkiye, bu konuda NATO’nun da katılacağı teknik bir çalışma grubu kurulmasını teklif ederek meselenin siyasi önyargılardan uzak bir şekilde, nesnel ve gerçekçi bir zeminde ele alınmasını defaatle önermiştir. " açıklamasını yaptı.

    ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alması nedeniyle Savunma Sanayi Başkanlığına ve Savunma Sanayi Başkanı Ali Demir'e yaptırım uygulanacağını duyurarak, "Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.