Aşı herkes için değil... Kimlere aşı yapılmayacak

    Aşı herkes için değil... Kimlere aşı yapılmayacak

    Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi Üyesi Prof. Dr. Vana Papaevangelou, önümüzdeki günlerde ülke genelinde yapılacak aşılamalarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

    Papaevangelou, 16 yaşın altındaki çocukların, hamile kadınların ve koroner kalp hastalığı olanların aşılanmayacağını belirtti. Başlangıçta hastalanan kişilere aşı yapılmayacağı kaydeden Papaevangelou, aşının yan etkinlerine değindi.

    AŞININ YAN ETKİLERİ NELER?

    Koronavirüs aşılamasına 2021 yılının başlarından itibaren Yunanistan genelinde başlayacaklarını belirten Papaevangelou aşının yan etkileriyle ilgili olarak, enjeksiyon yerinde ağrı, yorgunluk, baş ağrısı, nadiren ateş olduğunu söyledi. Ayrıca Papaevangelou, yapılan araştırmalara göre 65 yaşın üzerindeki kişilerde tüm yan etkilerin hafif olduğunu vurguladı.

    “KORONAVİRÜSÜN 20 MİSAFİRİN OLDUĞU BİR EVDE YAYILMASI İÇİN 8 DAKİKA YETERLİ”

    Prof. Dr. Vana Papaevangelou, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs hakkında verdiği brifingde, virüsün Noel öncesinde yayıldığını ve tatil nedeniyle evlerde kalan misafir sayısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    “Artık yeni hastaneye kabullerde net bir azalma var ve yeni entübe hastalar ve günlük ölümlerde azalma görebiliriz” diyen Papaevangelou, sözlerine şöyle devam etti: “Hepinizin bildiği gibi, Birleşik Krallık’ta geçen hafta aşılar çoktan başladı ve sadece birkaç gün önce Amerika Birleşik Devletleri'nde başlamak için yeşil ışık verildi. Ülkemizde aşılamanın 2021 yılı başında başlayacağını umuyoruz. Ancak bu noktada şu noktaya da dikkat çekmek istiyorum; Maske takmayan ve 20 misafirin olduğu 150 metrekarelik bir evde koronavirüsü yaymak için 8 dakika yeterli.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.