Aşılama platformu yarın açılıyor!

    Aşılama platformu yarın açılıyor!

     

    COVID – 19 aşılama platformu yarın açılıyor. Yunanistan’da 20 Ocak’tan itibaren aşılamanın ikinci aşamasına geçiliyor. İkinci aşamada 85 yaş üzeri vatandaşlar aşılanacak.

    Yapılan açıklamalarda Yunanistan’da 85 yaş ve üzeri 100.000 kişiden fazla insan yer almaktadır. “Eleftheria” adı verilen aşılama programı 20 Ocak’ta kamu ve özel sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla tamamlanmaktadır. Yine ocak ayının 20’ne kadar yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışanların aşılanmaları bitmiş olacak. Bu kategoriye yaklaşık olarak 120.000 kişi girmektedir.

    Vatandaşlar aşılama konularında hangi kategorilere girdiklerini http://emvolio.gov.gr sitesine, AMKA, ad ve soyadlarını girerek kontrol edebilecekler.

    Randevu nasıl alınacak?

    • İlaç reçete programına kayıtlı olanlara otomatik olarak mesaj gelecek ki bunu onaylamak gerekmektedir.
    • TAXIS bilgilerini http://emvolio.gov.gr. sitesine girerek.
    • Teknolojiyle arası iyi olmayanlar ise eczanelere veya KEP – Vatandaşa Hizmet Bürolarına başvurabilecekler.

    Randevu alındıktan sonra ilgili kişilere QR Code verilecek. Ayrınca bu sistem sayesinde ikinci aşılama tarihi de belirlenmektedir.

    Yine aşılama gününe üç gün kala vatandaşlar e-mail veya SMS aracılığıyla bilgilendirilecek. Böylece aşılanmaya hazırlanmaları sağlanmış olacak (Ateş olmaması ve beraberlerinde kod numaraları olması gerekmektedir.)

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.