Ahmet Kurt: “Müslümanlara karşı hakaret olarak kabul ediyorum”

    Ahmet Kurt: “Müslümanlara karşı hakaret olarak kabul ediyorum”

    Mustafçova Belediyesi Büyük Birlik Kardeşlik Hareketi Listesi Başkanı adına Avukat Ahmet Kurt, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un bir televizyon kanalında, “İslam bir din değil, siyasi bir partidir. İnsanları da savaş insanları” sözlerine tepki gösterdi.

    Büyük Birlik Kardeşlik Hareketi Listesi Başkanı Ahmet Kurt yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    Yunanistan ve Atina Başpiskoposu sn. İeronimos bir televizyon programındaki İslâm adına sarfetmiş olduğu sansasyonel ve kabul edilmesi mümkün olmayan talihsiz sözlerini, İslam dinine inanmış bütün Müslümanlara yapılmış büyük bir saygısızlık ve hakaret olarak kabul ediyorum.

    Bütün Batı Trakyalı hassas dindaşlarım ve soydaşlarım gibi ben de, İslam dinine mensup bir fert olarak şiddetle kınadığımı belirtmek isterim. Tarihin tozlanmış hiçbir satır arasına değinmeden, din ilimleri disiplini almış ve ömrünü bu uğurda sarfettiğini düşündüğüm, bir ülkenin başpiskoposu makamındaki sn.İeronimos'un bu sözleri fikir hürriyeti babında değildir ve olamaz. İslam’ı anlamamış zihniyetlere iki satır arasına sığdırarak İslam’ı anlatmak, İslam adına konuşmak abesle iştigal olur. Bizim çok iyi bildiğimiz bir şey vardır, o da şudur: “İslâm’ı yaşayan bilir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.