Müslümanlar “Savaşçı” Değildir!

    Müslümanlar “Savaşçı” Değildir!

     

    YORUM

    Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada doğrudan İslam’ı hedef alan, “İslam din değil bir siyasi parti ve insanları da savaş insanları” sözlerini hayret ederek izledik. İlk önce İslam’ın kesinlikle bir siyasi parti olmadığını ve her dinde olduğu gibi bir takım başka eğilimlerin var olduğunu belirtmek isteriz.

    İnsanların salgın belasıyla uğraştığı bir konjonktürde, bir din liderinin böyle bir açıklama yapması, gereksiz ve kabul edilemez bir davranıştır.

    İslâm dinine mensup insanların da “Savaş insanları” deyimi tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür.

    Unutmayalım:

    Afrika ülkelerinin yer altı ve yer üstü zenginliklerini yıllarca sömüren Batılı Hıristiyanlardı!

    Afrika’da köle ticareti yaparak insanları alıp satan yine Batılı Hıristiyanlardı. Unutmayalım ki Batılı ülkelerin yaptığı köle ticareti ancak ve ancak 1926 yılında yasaklanabilmiştir! Çok ilginç değil mi?

    Kenya Kurucu Devlet Başkanı, bütün bunları ispatlar gibi şunları demişti: “Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğretiler. Gözümüzü açtığımızda, bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı.”

    1930’lu yıllarda Avrupa’nın göbeğinde; Nazizm, faşizm ve ırkçılığı yaratan ve yaşatan da yine Batılı Hıristiyanlardı!

    Daha dün, Irak’a, Afganistan’a, Libya’ya kim müdahale etti ve binlerce insanın ölümüne kim sebep oldu? Tabii ki yine Hıristiyan ülkeler!

    Yakın tarihimizde Türkiye, Yunanistan v.d. ülkelerdeki askeri darbeleri kim plandı? Tabii ki yine Hıristiyan ülkeler!

    Türkiye’de, darbe teşebbüsüne kalkışan FETÖ gibi terör örgütlerini bugün de ne yazık ki ABD ve Avrupa’daki Hıristiyan ülkeler korumuyor mu?

    Dönemin ABD Lideri BUSH, 2005 yılında, “Afganistan ve Irak’a saldırma konusunda Tanrı’dan emir aldım” dememiş miydi? Bush bir Hıristiyan değil miydi?

    Bosna- Hersek’te Hollanda barış gücü askerlerinin gözleri önünde binlerce Müslüman’ı katleden de yine Batılı Hıristiyanlardı!

    Oysa, İslâm’ın şiddetle, savaşla alakası yoktur. Tarihte hiçbir Müslüman ülke sömürgeci olmamış ve köle ticareti yapmamıştır.

    Peygamberimiz Hz. Muhammed, adalete ve hakkın üstünlüğünü hep vurgulamıştır.

    İslâm’ın anayasası olan Kur’an’ı Kerim’de sosyal hayatı düzenleyen bir çok maddenin olması, Müslümanların toplum barışına verdiği önemi göstermiyor mu?

    İslâm insana hep değer vermiş, insan haklarının temelini oluşturan kararlar alınmıştır.

    Peygamberimiz Hz. Muhammed 622 yılındaki Medine Sözleşmesi ile Müslümanlar, Yahudiler ve müşrikler arasında din ve vicdan hürriyetini sağlamış ve ayrımcılığı yasaklamıştır.

    Hz. Muhammed’in 632 yılındaki Veda Hutbesi ise zaten insanlığa başlı başına bir ders niteliğindedir. Veda Hutbesi’nde bir ırkın diğer ırka üstünlüğü olmadığı; aile içi ilişkiler, can, mal, namus güvenliğine değinilmiş ve insanlara öğütler verilmiştir.

    Bütün bunlardan sonra Batılı Hıristiyan ülkeler, İslâm’ın temel değerlerini baz alarak insan haklarıyla ilgili bir dizi kuruluşu hayata geçirmişlerdir. Bütün bunları da, ne yazık ki güçlerine güvenip insanlığa karşı işledikleri suçlardan sonra yapmak zorunda kalmışlardır.

    Bir de günümüze gelecek olursak yine Müslümanların savaşçı olmadıklarını ve bizzat insanlığa hizmet eden işler yaptıklarını görmüş olacağız.

    Daha dün Almanya’da, bu gün ülkemiz Yunanistan’ın da kullandığı aşıyı bulan firmanın kurucusu Uğur Şahin ve eşi Müslüman değil mi?

    Baba Papandreu’nun kalp ameliyatını yapan Mısırlı Yakup bir Müslüman değil mi?

    2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü alan Aziz Sancar Müslüman değil mi?

    Dünyada bu kadar faydalı işler yapmış bir dinin mensuplarına hala savaşçı denebilir mi?

    İnsanların barışı, huzuru aradığı günümüzde İslâm’ı ve ona inananları “Savaşan” olarak tanımlamak kabul edilemez. Din adamları toplumlar arasında barışı, hoşgörüyü savunmalıdır. Unutmayalım ki bir zamanlar Türkiye’den gelen Hıristiyan göçmenlere biz Müslüman Türkler kapılarımızı açtık. Kiliselerini beraber yaptık. Onlar da bizim camilerimizin yapımına katkı sağladılar. 2021 yılında ne oldu da Müslümanlar “Savaşan” olarak gösterilmeye çalışılıyor? Akılla, mantıkla açıklanacak gibi değil.

    Bütün bunlardan sonra Başpiskopos İeronimos’un bu sözlerini ben de yersiz, gereksiz buluyor ve kınıyorum.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.