Cemil Kabza’dan İeronimos’a tepki!!!

    Cemil Kabza’dan İeronimos’a tepki!!!

    İskeçe ili Mustafçova Belediyesi ana muhalefet listesi başkanı ve Mustafçova belediyesi eski başkanı Cemil Kabza, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un İslam dinini ve mensuplarını hedef alan açıklamalarıyla ilgili açıklama yayımladı.

    Cemil Kabza yaptığı paylaşımda açıklamaların hoşgörüden uzak ve bir din adamına yakışmayan açıklamalar olduğunu kaydetti.

    Konuyla ilgili olarak Cemil Kabza’nın açıklaması şöyle: “Yunanistan Kilisesi Başpiskopos’u İeronimos’un katıldığı bir televizyon programında, İslâm hakkında alışılmadık, hoşgörüden uzak, bir din adamına yakışmayan açıklamalarda bulunması, bütün İslam dini mensuplarını olduğu gibi, bu dinin bir mensubu olarak beni de rencide etmiştir.

    Onun “İslâm bir din değildir. Siyasi bir partidir. İnsanları da savaşın insanlarıdır.’’ şeklindeki ifadelerini esefle kınıyorum.

    İslamofobi’yi işaret eden bu açıklamalarını dinimize yapılan bir saldırı olarak kabul ediyorum.

    Farklı dinlere ve farklı din mensuplarına hoşgörü örnekleri sergilemesi gerekirken, İslam dinini hakaret edercesine tarif eden bir din adamının bu söylemlerini düzelterek özür dilemesini beklemekteyim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.