“İeronimos’u şiddetle kınıyorum”

    “İeronimos’u şiddetle kınıyorum”

    Rodop ili KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Başpiskopos İeronimos’un İslam’ı hedef alan ifadelerini kınadı.

    Milletvekili İlhan Ahmet, bir dini ve mensuplarını rencide ederek huzursuzluk yaratmanın barışa ve hoşgörüye aykırı olduğunu dile getirdi.

    Milletvekili İlhan Ahmet’in açıklaması şöyle:

    “Yakın geçmişte meclis çatısı altında Elliniki Lisi Partisi lideri Velopoulos tarafından İslam'a açıkça hakaret edilmiş, buna karşılık meclis kürsüsünden yapmış olduğum konuşmamda kendisini şiddetle kınamış idim.

    Aynı söylemin şimdi de Başpiskopos İeoronimos tarafından bire bir tekrarlandığına şahit olduk. Bir dini ve mensuplarını böyle ve benzeri söylemlerle hedefe alarak rencide etmek ve huzursuzluk yaratmak barışa, hoşgörüye, din ve inanç özgürlüğüne aykırı olduğu gibi kati suretle kabul edilemezdir.

    Benzer zihniyetin tezahürü olan ifadeyi şiddetle kınıyorum.

    Hatırlanacağı gibi, 5 Aralık 2019 tarihli meclis genel kurulu konuşmamda, İslam dinine karşı saldırıların kimden gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu açıkça ifade etmiş ve Batı Trakya’daki İslam dinine mensup binlerce kişiyi temsil etmekten ve İslam dinine mensup olmaktan onur duyduğumu özellikle beyan etmiştim. Aynı esasların bugün de geçerli olduğunu anımsatırım.

    Diğer yandan İslam'a karşı hakaretamiz söylemlerin değişmediğini kamuoyuyla birlikte müşahade etmekten ötürü duyduğum endişemi de dile getirmek isterim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.