BTTÖB’den İeronimos’a tepki!!!

    BTTÖB’den İeronimos’a tepki!!!

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB) Başpiskopos İeronimos’un İslam’ı hedef alan ifadelerine tepki gösterdi.

    BTTÖB’den yapılan açıklama şöyle:

    “Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos’un katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği bir din adamına yakışmayan, hoşgörüden uzak, İslamofobik ve nefret söylemi niteliği taşıyan sözleri dünyadaki İslam dinine mensup her ferdi yaraladığı gibi, bu güzel giyine mensup bir yurttaşlarını da ziyadesiyle rencide etmiştir.

    Başpiskopos’un, “İslam bir din değil, siyasi bir partidir. İnsanları da savaşın insanlarıdır” şeklindeki söylemi, İslam dinine yapılan açık bir saldırı ve hakarettir. Dinimize ve aynı zamanda biz mensuplarına yapılan ve tarafımızca katiyetle kabul edilmeyecek bu mesnetsiz sözlü saldırıyı esefle kınıyoruz.

    Bu tür açıklamalar hem dünyamızda tesis edilmek istenen medeniyetler arası barışa zarar verir hem de yurt içinde bir arada yaşayan farklı dinlere mensup insanların kardeşliğini zedeler. Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin ve sevginin yüceliği ile dilini öne çıkarması gereken insanların aksi bir tavır içinde olmaları en fazla mensubu oldukları dine zarar verir. Umudumuz bu yanlışın bir erdemli davranış olarak özürle düzeltilmesidir. Tabii olarak Başpiskopos’un fikri değişmezse de zikrini düzeltmesi hümanizme büyük bir hizmet olacağı kanısındayız.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.