İeronimos: “Yunanistan Kilisesi bütün dinlere saygı duyuyor!”

    İeronimos: “Yunanistan Kilisesi bütün dinlere saygı duyuyor!”

    Atina Başpiskoposluğu Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Kilisesi’nin bütün dinlere saygı duyduğu belirtildi.

    Kiliseden yapılan açıklama ise şöyle:

    «Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, kiLisenin 1821 Devrimine katkıları konuştuğu esnada kastettiği, İslâm’ın  uç kesim fudomentalistler tarafından saptırıldığını ki bunların bütün dünyaya korku ve ölümü yaydıklarıdır.

    Başpiskopos bu insanları kastetmiştir ki bunlar İslâm’ı   araçsallaştırmakta, değişik görüşleri olanlara, ateistlere ve inanlara karşı ölümcül bir silaha dönüştürmekteler.Gerek Başpiskopos ve gerekse de Yunanistan’daki diğer metropolitler bilinen bütün dinlere karşı Hıritiyanlık sevgisi ve dayanışmasını da katarak  saygı göstermektedirler ki burada  gerek toplumsal hayatta ve insani durumlarda  ayırım gözetilmemektedir. Bunların örneği de  Trakya’da Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki barış ve birlikte yaşamdır.

     

    Hatırlanacağı gibi İeronimos geçtiğimiz günlerde "İslâm siyasi partidir ve ona inanlar da savaşçıdırlar, yayılmacıdırlar, demişti. Bu sözler üzerine  Azınlıktan v.d. kesimlerden  büyük tepkiler gelmişti. Hatta son olarak Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş ta tepkisini dile getirmişti.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.