ABTTF'den İeronimos'a tepki!!!

    ABTTF'den İeronimos'a tepki!!!

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, (ABTTF) Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un İslam dini ve Müslümanları hedef alan sözlerine bir tepki gösterdi.

    ABTTF tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Ülkemiz Yunanistan’da Ortodoks Kilisesi lideri Atina Başpiskoposu Yeronimos’un Open TV’de yayımlanan belgeselde söylediği skandal nitelikteki açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başpiskopos Yeronimos, “İslam’ın din değil siyasi parti olduğunu” söylediği nefret içerikli sözleri nedeniyle büyük bir tepki aldı.

    Hürriyet’in haberine göre belgeselin yayımlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine Atina Başpiskoposluğu dün akşam yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Başpiskopos Yeronimos’un “İslam dininin, tüm dünyaya korku ve ölüm saçan bazı canavar köktendinciler tarafından saptırıldığını kastettiği” iddia edildi. Açıklamada ayrıca “Başpiskopos ve Yunanistan Kilisesi’nin tüm metropolitleri, bilinen tüm dinlere saygılıdır” denildi.

    Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Yunanistan Kilisesi’nin lideri Başpiskopos’un açıklaması karşısında şoke olduk. Ne diyeceğimi, nasıl ifade edeceğimi anlatmakta güçlük çekiyorum. Ne diyeyim? Barış ve hoşgörünün temsilcisi olması gereken dini temsilciler nefret temelli açıklamalarda bulunurlarsa dinler ve toplumlar arası ayrılıkları körüklemiş olurlar. Ülkemizde Ortodoks Kilisesi anayasada hakim olan din olarak ilan edilmiştir, kilise siyasette ve devlet işlerinde oldukça güçlü ve etkili bir role sahiptir. Bu bilgi doğrultusunda Başpiskopos Yeronimos’un İslam ile ilgili nefret içerikli açıklaması ülkemizde Müslüman Batı Trakya Türk toplumu olarak nasıl bir ortam içerisinde olduğumuzun göstergesidir”. dedi

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.