Askerlik süresi 12 aya çıkarılıyor

    Askerlik süresi 12 aya çıkarılıyor

    Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, ordudaki askerlik süresinin 12 aya çıkarıldığını açıklayarak, ilgili bakanlık kararının yakın zamanda açıklanacağını duyurdu.

    Yeni düzenlemeler Mayıs ayında yürürlüğe girecek ve halihazırda görev sürelerine hizmet edenlere uygulanmayacak. Süre sadece orduda sınır bölgelerinde görev yapanlar için 9 ayda kalıyor.

    Milli Savunma Bakanı Panagiotopulos, 21 Ocak 2021 Perşembe günü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    -Astsubay ve Subay askeri okullarına giriş yapan öğrenci sayısının artırılması.

    -Silahlı Kuvvetlere profesyonel paralı askerlerin istihdam edilmesi.

    Ayrıca yakın gelecekte çıkarılacak Bakanlar Kurulu Kararı ile Deniz, Kara ve Hava kuvvetlerinde askerlik süresinin uzatılması yürürlüğe girecek.

    Yeni uygulama şu an askerlik görevini yapanları kapsamamaktadır. Onlar için 9 ay uygulaması geçerliliğini koruyor. 12 aylık askerlik süresinin uygulaması 2021 yılı Mayıs ayından itibaren başlayacak ve Mayıs ayında kışlalara giriş yapanlar 12 ay askerlik yapacak. Bu yeni uygulamayla kara, hava ve deniz kuvvetlerinde artık askerlik süresi eşit hale getirildi.

    Ayrıca, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin özel operasyonel ve coğrafi özelliklere sahip belirli birimlerinde askerlik görevini yapmak isteyenlere, askerlik süresi boyunca aynı birimde kalmaları koşuluyla dokuz aylık askerlik yapma imkanı tanınmaktadır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.