Memleketlileri "Cep Herkülü" için kitap yazıp türkü besteledi

    Memleketlileri "Cep Herkülü" için kitap yazıp türkü besteledi

    Kariyerinde üst üste 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan, yedişer kez dünya ve Avrupa şampiyonu olan "Cep Herkülü" lakaplı efsane halterci Naim Süleymanoğlu için Bulgaristan'ın Mestanlı (Momçilgrad) kasabasında yaşayan memleketlileri kitap yazıp türkü besteledi.

    Merhum Süleymanoğlu'nun hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği kasabadaki Mestanlı Zeybekler Derneğinin Başkanı Metin Hasan, Süleymanoğlu'nun 54. doğum günü vesilesiyle kitap kaleme alırken, "Mestanlı Zeybekler" müzik grubunun solisti Rossi de özel bir beste yaptı.

    Hasan, 2016'dan beri topladığı bilgileri "Ahatlı'dan Halterin Zirvesine Naim" isimli kitabında bir araya getirirken, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğunun desteğiyle Türkçe ve Bulgarca basılan kitapta Süleymanoğlu'nu yakından tanıyan isimlerin özel anılarına, fotoğraflara ve hakkında yazılan şiirlere yer verildi.

    Süleymanoğlu'nun 23 Ocak 1967'de doğduğu Mestanlı'ya yakın Ahatlı (Ptiçar) Köyü'nde başlayan hayat hikayesinin anlatıldığı kitapta, rekortmen haltercinin amcası Şaban Hüseyin, ilkokul öğretmeni Nedyalka Kafova, Ahatlı Köyü Muhtarı Nurettin İsmail'in yanı sıra onu yakından tanıyan ve bugüne dek paylaşılmamış birçok ismin özel anıları da yer aldı.

    AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hasan, Süleymanoğlu'nun iradesi, gücü ve başarılarıyla her zaman kendilerine örnek olduğunu ve gelecekte de örnek olmaya devam edeceğini belirterek, "Genç yaşta hayata gözlerin yuman ünlü hemşehrimiz yaşasaydı doğum gününü farklı bir şekilde kutlardık." dedi.

    Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani de kitap için kaleme aldığı yazısında Süleymanoğlu'nu "dünyanın en güçlü adamı" olarak nitelendirirken, "Cep Herkülü Bulgaristan'ı, Bulgaristan Türklerini ve bütün Türk dünyasını onurlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

    - Doğum günü için türkü de bestelendi

    Öte yandan, kitapta Naim Süleymanoğlu'na ithafen yazılmış şiirlerden esinlenen "Mestanlı Zeybekler" isimli dans ve müzik grubunun solisti Rossi de şair Haşim Semerci'nin mısralarının da yer aldığı bir türkü besteleyerek, Naim'in doğum günü dolayısıyla yaptığı bu eseri paylaştı.

    Rossi, AA muhabirine açıklamasında, "Naim benim için hem sporda hem de insani anlamda dev bir güçtür. Onun hemşehrisi olmaktan çok gururluyum." dedi.

    Kariyerinde üst üste 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan "Cep Herkülü" lakaplı Süleymanoğlu, yedişer kez dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde etti. Ayrıca 46 dünya rekoruna imza atan efsane halterci, 18 Kasım 2017'de karaciğer yetmezliği nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.