Azınlık dernek başkanlarından Dora Bakoyanni’ye mektup

    Azınlık dernek başkanlarından Dora Bakoyanni’ye mektup

    Gümülcine - 05.03.2021

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasını bekleyen üç azınlık derneği, geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Dora Bakoyanni’ye mektup gönderdi.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Rodop ili Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Hülya Emin ve Meriç ili Azınlık Gençleri Derneği Başkanı Hasan Bekirusta imzasıyla Avrupa Konseyi Palamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Dora Bakoyanni’ye gönderilen mektupta, AİHM kararlarının Yunanistan tarafından uygulanması çağrısında bulunuldu.

    Üç azınlık derneği başkanı Bakoyanni’ye Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesinden dolayı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Ahmetoğlu, Emin ve Bekirusta imzasıyla gönderilen mektupta, İskeçe Türk Birliği, Rodop ili Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç ili Azınlık Gençleri Derneği’nin AİHM’nde davalarını kazandıkları hatırlatılarak, 13 yıldır bu mahkeme kararlarının uygulanmasının beklendiği vurgulandı. Azınlık derneklerinin kapatılma kararının ve yeni derneklerin de kurulmasına izin verilmemesinin temel insan hakları normları açısından kabul edilmesinin mümkün olmadığının belirtildiği mektupta, Dora Bakoyanni’nin Avrupa Konseyi’ndeki yeni görevinin AİHM tarafından azınlık dernekleriyle ilgili kararların uygulanması için bir fırsat olması gerektiği dile getirildi. Mektupta; Dora Bakoyanni’nin azınlık meselelerini bilen biri olarak konuyla ilgili gerekli kararları alması temennisi ifade edildi.

    AİHM kararlarının uygulanmasını bekleyen azınlık dernek başkanları Dora Bakoyanni’nin uygun göreceği bir tarihte kendisiyle görüşmek istediklerini de belirttiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.