Karantina uygulanmış olan dört köye yardım talebinde bulundu

    Karantina uygulanmış olan dört köye yardım talebinde bulundu

    Gümülcine - 05.03.2021

    Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefeti BİRLİK Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, geçtiğimiz Ocak ayında karantina uygulanmış olan dört köye yardım talebinde bulundu.

    Konuyla ilgli olarak Erdem Hüseyin tarafından yapılan açıklama şöyle:

    KARANTİNA UYGULANMIŞ OLAN DÖRT KÖYÜMÜZE (DOLAPÇILAR, DURHASANLAR, HACIKÖY VE IŞIKLAR) ACİL EKONOMİK YARDIM TALEBİ.

    Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefeti BİRLİK Listesinin talebi üzerine 9 Şubat 2021 tarihinde Kozlukebir Belediye meclisi olağanüstü toplandı.

    Tek gündem maddesi altında gerçekleştirilen toplantının konu başlığı, “Karantina uygulanan 4 köyümüze (Dolapçılar, Hacıköy, Durhasanlar ve Işıklar) acil ekonomik yardım talebi” oldu. Söz konusu talebimiz 9 Şubat 2021 tarihinde Kozlukebir Belediye Meclisi toplantısında görüşüldükten sonra Ana Muhalefet BİRLİK Listesinin talebiyle oybirliğiyle kabul edildi.

    Değerli Kozlukebir halkı, hepimizin bildiği üzere pandemi nedeniyle Ocak ayının ilk günlerinde en başta Dolapçılar köyümüz olmak üzere, daha sonra Durhasanlar, Hacıköy ve Işıklar köylerimiz karantinaya alınmıştı. Bu süre içerisinde bölge sakinlerimiz çok zor günler geçirdi. Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefeti olarak yaptığımız istişarelerde, söz konusu köylerdeki vatandaşlarımızın günlerce sosyo ekonomik işlevlerini yerine getiremediklerine tanık olduk. Bu nedenle karantinaya alınmış köylerimize ekonomik yardım yapılmak üzere, Tarım Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına talepte bulunulması isteğimizi Kozlukebir Belediye Meclisi gündemine taşıdık.

    Söz konusu talebimiz doğrultusunda Kozlukebir Belediye Meclisi, 9 Şubat 2021 tarihinde olağanüstü toplantı gerçekleştirerek, bu talebimiz başta Kozlukebir Belediye Başkanı sn.Ridvan Ahmet olmak üzere, tüm belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

    Öncelikle Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet BİRLİK LİSTESİ adına, mağdur olan köylerimize yönelik bu talebimiz iktidar meclis üyeleri tarafından kabul edilmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu Kozlukebir Belediyesi tarihinde bir ilk olmasıyla birlikte, inşAllah bundan sonraki bölge halkımızın istek ve beklentileri doğrultusunda yapacağımız taleplerimize de gerekli hassasiyet ve duyarlılık gösterilir. Ana Muhalefet BİRLİK LİSTESİ olarak oybirliğiyle aldığımız bu kararı çok önemli buluyor, önümüzdeki dönemde de bu işbirliği ve sağduyulu davranışların tüm belediye meclis üyelerimizce tekrarlanacağını temenni ediyorum.

    Ana Muhalefet Listesi olarak bundan sonraki süreçte, yukarıda belirttiğimiz köylerimize ekonomik yardım talebimizi ilgili bakanlıklara iletmek üzere, konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Ayrıca bu konuda Kozlukebir Belediye Başkanı sn.Rıdvan Ahmet ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtir ve bu talebimize destek verdikleri için kendilerine bölge halkımız adına teşekkür ederiz.

    Son olarak iktidarların ‘Güç benim elimdedir, her istediğimi yaparım’ anlayışı değil de ‘Aklın yolu birdir, birlikten güç doğar’ anlayışı her zaman bölge halkımızın yararına olacaktır. Düşünce ve fikirlerimizde farklılıklar olabilir. Ancak saygı ve anlayış içerisinde sorunlarımıza çözüm aramak ise hem muhalefete hem de iktidara yakışan bir tavır olacaktır.

    Saygılarımızla...

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.