OPEKEPE’nin prim ödemelerindeki gecikmeleri meclis gündemine taşındı

    OPEKEPE’nin prim ödemelerindeki gecikmeleri meclis gündemine taşındı

    Gümülcine - 05.03.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL)Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, OPEKEPE’nin prim ödemelerindeki gecikmeleri meclis gündemine taşıdı. Değişim Hareketi milletvekillerinin de imzaladığı ortak soru önergesinde, çiftçi beyannameleriyle (dilosi kaliergasi) ilgili süreç hakkında da tarih belirsizliğinin giderilmesi istendi.

    Tarım Bakanı’na hitaben sunulan soru önergesinde, Avrupa Teşvik Primleri Ödeme ve Denetleme Kurumu’nun (OPEKEPE), AB teşvikleri ödeme biriminin işleyişinde ciddi aksaklıklar olduğu vurgulanarak, prim ödemelerindeki gecikmelere dikkat çekildi.

    Bakandan, geciken primler için ödeme takvimi ilan etmesi istenirken, yeni prim ödemelerinin ne zaman yapılacağı da soruldu. Diğer yandan çiftçi beyannamelerinin (dilosi kaliergasi) ne zaman ve nasıl yapılacağıyla ilgili açıklama yapılması talep edildi.

    Hatırlanacağı üzere Milletvekili İlhan Ahmet, geçtiğimiz Aralık ayındaki meclis genel kurulu konuşmasında daTarım Bakanlığı tarafından hukuka aykırı ve gerekçesiz şekilde yapılan prim kesintilerini gündeme getirmiş, % 15 civarındaki söz konusu kesintilerin bir an önce çiftçilere iade edilerek hesaplarına yatırılmasını istemişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.