Uydu sistemleri ve postane hizmetleri konularında sıkıntıları dile getirdi

    Uydu sistemleri ve postane hizmetleri konularında sıkıntıları dile getirdi

    Gümülcine – 18.03.2021

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Kamu Güvenliği ve Düzeni Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarafından ilgili komisyona getirilen ikili uluslararası sözleşmenin tasdikine yönelik yasa tasarısı görüşmelerinde konuştu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    “Kamu Güvenliği ve Düzeni Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarafından ilgili komisyona getirilen ikili uluslararası sözleşmenin tasdikine yönelik yasa tasarısı görüşmelerinde, Değişim Hareketi (KINAL) Partisi Dijital Enformasyon Bakanlığı sorumlusu olarak partim adına raportörlük yaptım.

    Söz konusu yasa tasarısı, Avrupa Birliği'nde navigasyon hizmetleri veren Galileo sisteminin yaygın kullanımına yönelik olup, ABD tarafından kullanılan GPS uydu sistemlerine Avrupa’nın bağımlı kalmamasını hedefleyen bir düzenlemedir.

    Bu konuda partimizin görüşü olumlu olup, Avrupa’nın kendi bağımsız navigasyon sistemine sahip olması tarafımızca da desteklenmektedir.

    Söz konusu tasarıdaki diğer bir düzenleme olan posta hizmetleriyle ilgili olarak da konuşmamda, pandemi süresince postane ( ELTA ) kargo hizmetlerinde, olağanüstü gecikmeler yaşandığına dikkati çektim. Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, özellikle adalarda ve dağ köylerinde tek bir posta görevlisi ile bu hizmetin verilemeyeceğini ifade ettim.

    Diğer yandan posta hizmetlerinin olası özelleştirilmesine sosyal demokratlar olarak kesin karşı olacağımızı da kaydettim.

    Değişim Hareketi (KİNAL) olarak iktidarın, teknolojik gelişmeye yönelik icraatlarına destek verdiğimizi ancak işçi haklarının ihlali gibi sosyal devlet anlayışına uygun olmayan girişimlere ise karşı olduğumuzu vurguladım.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.