YDP İktidarı Basma üreten azınlık çiftçisine niye tahrik edercesine ayrımcılık etmeye devam ediyor ?

    YDP İktidarı Basma üreten azınlık çiftçisine niye tahrik edercesine ayrımcılık etmeye devam ediyor ?

     

    “ Meclise çağırdığım Tarım Bakanı gelip halka bunun sebebini açıklasın "

    İktidardaki Yeni Demokrasi hükümeti tarafından, VİRJİNYA tipi tütün üreticilerine, 'Pandemi süresinde gelir kaybına uğradıkları' gerekçesiyle, 'De Minimis' kapsamına alınarak maddi destek vereceği açıklanmıştır.

    Diğer yandan, ülke genelinde sadece Azınlık çiftçisi tarafından üretilen BASMA tipi tütünün üreticileri ise aynı kapsama alınmayarak, Yeni Demokrasi hükümeti tarafından bir kez daha açıkça ayrımcılığa uğramıştır.

    Yeni Demokrasi, Azınlığımıza karşı her alandaki ayrıştırıcı, ötekileştirici politikalarının başka bir tezahürünü daha göstermiştir.

    Konuyla ilgili Meclis Genel Kurulu'na sunduğum yeni soru önergesi ile iktidarın Tarım Bakanı'nı acilen genel kurula gelerek, sorularıma cevap vermek üzere çağırdım.

    Tarım Bakanı'na, Azınlık çiftçisine karşı bu ayrımcılığı neden yaptıklarını sorarak, meclis ve tüm kamuoyu huzurunda dürüstçe cevap vermesini talep edeceğim.

    Azınlık çiftçisi bakandan, kafasındaki pek çok soru işaretini giderici, tatmin edici bir açıklama ve en önemlisi hatadan dönerek, haksızca kapsam dışı bırakılan BASMA tipi tütün üreticilerinin de söz konusu maddi yardıma dahil edileceği yönünde açıklama beklemektedir.

    Zira, her fırsatta Azınlık toplumunun kendini değersiz hissetmesi için elinden geleni yapan iktidarın bu tutumu, Azınlık kamu vicdanında büyük yaralar açmaktadır.

    NOT: Genel kurulda gerçekleşecek sözlü soru - cevap görüşmesinin tarih ve saati, sosyal medya hesaplarımdan duyurulacaktır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.