“Basma tipi tütün üreticilerine de yardım edilmesini talep etmekteyiz”

    “Basma tipi tütün üreticilerine de yardım edilmesini talep etmekteyiz”

    Gümülcine - 21.03.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Virginia tipi tütün üreticilerine “pandemi döneminde gelir kaybına uğradıkları” gerekçesiyle “De minimis” kapsamına alarak destek verileceğini açıklamasına rağmen ülke genelinde sadece azınlık çiftçisi tarafından üretilen Basma tipi tütün üreticilerini aynı kapsama alınmamasına tepki gösterdi.

    Konuyla ilgili olarak DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci, ülkemiz Yunanistan’ı özellikle ekonomik krizin en çok hissedildiği Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını maddi yönden oldukça etkilemiştir.

    Ülke genelinde pandemi sürecini ekonomik anlamda en hafif şekilde atlatabilmek adına hükümet tarafından birçok ekonomik destek paketleri açıklanıp destekte bulunulmuştur. Son olarak iktidar,  gelir kaybına uğradıkları gerekçesi ile Virjinya tipi tütün üreticilerini “De Minimis” kapsamına alarak maddi destek verileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştur.

    Pandemi sürecinde bir çok kez ötekileştirilmiş olan Batı Trakya Türk Azınlığı hükümet tarafından bir kez daha ayrımcılığa maruz bırakılmıştır.

    Çoğunluğu Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığından oluşan basma tipi tütün üreticilerini de bu bağlamda “De Minimis” kapsamı dışında bırakılması kabul edilemez ve talihsiz bir karar olmuştur.

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak yapılan bu yanlışın yetkililer tarafından bir an evvel düzeltilmesini, diğer tütün üreticileri gibi Azınlığın ürettiği basma tipi tütün üreticilerine de bu kapsamda yardım edilmesini talep etmekteyiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.