"Özel Tütün Zarar Tespit Komisyonu" kuruldu

    "Özel Tütün Zarar Tespit Komisyonu" kuruldu

    Gümülcine - 30.03.2021

    Rodop İli Milletvekili İlhan Ahmet'in Tarım Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimleri sonucunda "Özel Tütün Zarar Tespit Komisyonu" kuruldu.

    Konuyla ilgli olarak milletvekili İlhan Ahmet yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı:

    "Meclis çatısı altında yapmış olduğum bilinçli ve kesintisiz çalışmalar sonucunda, Tarım Bakanlığı yapmış olduğu resmî açıklama ile ‘Özel zarar tespiti tütün komisyonu' tekrar kurulduğunu ve çalışmalarına başlayacağını ifade etmiştir.

    Bilindiği üzere daha önce Meclis Genel Kurulunda eski Tarım Bakanı Sn. Makis Voridis şahsıma vermiş olduğu cevapta bu özel komisyonu kurulacağını vaad etmiş ancak sonradan bu komisyonun kurulmadığını tespit etmiştim.

    Dün talebim üzerine Mecliste gerçekleşen özel oturum sonucu Tarım Bakan’ın komisyonun kurulduğunu yazılı olarak açıklaması olumludur.

    Tütün üreticilerinde 2018 yılından bugüne dek gelir kaybının yaklaşık olarak 24 milyon Evroyu aştığını ve Bakanlığın bu gelir kaybını ortadan kaldıracak tedbirleri ivedilikle alması zaruretir.

    Bakanlığın hazinede yeterli nakdi imkan olmadığı iddiasının ise ‘ komik’ olduğunu ve azınlık tütün  üreticisine karşı şu ana kadar iktidarda siyasi irade yetersizliği olduğu da apaçık ortadadır . Özelike pandemi sebebi ile pek çok tarım üreticisine gelir kaybı sebebi ile yardım yapılırken bu yardımın bölge  çiftçisine yapılmaması düşündürücüdür.

    Ancak iktidarın bu hususta ne kadar samimi ? ve iyiniyetli ? olduklarını siz halkımız adına sizlerin Vekili olarak elbette  takip etmeye devam edeceğiz.

    Sevgili yurttaşlarım, Biz milletimizin yararı için umut olmaya ve her alanda çalışmaya devam edeceğiz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.