Encümenler Birliği eylem kararı aldı

    Encümenler Birliği eylem kararı aldı

    Gümülcine – 03.04.2021

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği, encümen seçimlerinin yedinci kez ertelenmesinin ardından eylem kararı aldı.

    Alınan karara göre, Gümülcine’de 6 Nisan Salı günü saat 11.00'de Bölge Eğitim Müdürlüğü önünde, İskeçe’de ise Valilik binası önünde protesto eylemi düzenlenecek. Eylemin yanı sıra imza kampanyası da başlatılıyor.

    Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Değerli veliler ve kıymetli encümenler,

    1 Aralık 2020 tarihinde ilan edilen ve 22 Aralık 2020 tarihinde olması gereken Azınlık Okullarında Encümen seçimleri hepinizin de bildiği gibi 7.ci defa ertelenmiştir. Hepimizin de bildiği gibi, seçimlerin ilan edildiği tarihte Covid önlemleri kapsamında okullar kapalı ve ülke çapında vakalar da yüksekti. Buna rağmen seçim ilan edildi. Seçim ilanı kapalı olan okulların ilan panolarına asılarak duyuruldu!!! Bu durumda seçim ilan edilmesinin sağlıklı olmadığını ilk andan itibaren söyledik, hastalığın yayılma riski olduğunu ve okulların da kapalı olduğunu dile getirdik.

    Bölge Eğitim Müdürlüğü tüm uyarı ve çağrılarımızı dikkate almadı. Bundan sonra biz de tüm iyi niyetimizle şunu söyledik, Bölge Eğitim Müdürlüğü böyle bir karar almışsa mutlaka hastalığın yayılma riskini göz önünde bulundurmuş ona göre önlem alarak seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır, ama maalesef plan yokmuş veya plan başkaymış.

    Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirilen iki toplantıda da taleplerimizi söylemiştik. 9 Marta 2021 tarihine ertelenmiş olan seçimler tedbirler alınarak yapılsın veya 1 Aralık 2020 tarihli Encümen Seçim kararı geri alınarak encümenlerin görevleri 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılsın.

    Sayın Bölge Eğitim Müdürünün teklifi ise, bir defaya mahsus olmak üzere ATAYALIM veya elektronik seçim yapalım. ATAMA teklifine hepimiz tepki gösterdik elektronik seçimin de zorluklarının olduğunu sağlıklı olmayacağını anlattık ve 9 Mart tarihinde seçimleri sağlıklı bir şekilde yapılabileceğini, okulların açık olduğunu ve her iki ilde de vakaların olmaması vesilesi ile gerekli önlemler alınarak seçimlerin yapılabileceğini kendilerine aktardık.

    Hatta büyük okullarda her sınıfa bir oy sandığı koyulabileceğini, küçük okullara ise her sınıf velilerinin belirli saatte oy kullanmaya gelmelerinin sağlanabileceğini anlattık. Buna rağmen 9 Mart’ta seçimlerin ertelenmesinin mantıklı bir izahı yoktu. Hatta 30 Mart 2021 tarihine ertelenmesinin hiçbir izahı yoktu ve aynı şekilde 20 Nisan 2021 tarihine ertelenmesinin de mantıklı bir açıklaması yoktur.

    Senenin başından beri Covid tedbirlerinin süreceğini herkes biliyor, okulların uzun süre yüz yüze eğitime kapalı olacağını herkes biliyor ama 30 Mart’tan sonra 20 Nisan’da da aynı tedbirler olacağını Bölge Eğitim Müdürlüğü bilmiyor mu? Çok iyi biliyor. Ama biz de çok iyi biliyoruz ki okulların kapalı olduğu ve ülke çapında vakalın çok olduğu 1 Aralık 2020 tarihinde seçim ilan edilmiş ise aynı mantıkla bu seçimler kısa aralıklarla ertelenmektedir.

    Sayın Bölge Eğitim Müdürü ile yaptığımız toplantıdan beklentimiz, bu soruna bir çözüm getirmesiydi. Tüm iyi niyetimiz ve açık yüreklilikle taleplerimizi söyledik ve çözüm önerilerinde bulunduk. Buna cevap da kendisinin basında çıkan rencide edici açıklamasıdır. Süresiz erteleme tehdidi ise cabasıdır. Acaba gerçekten hedef seçimi tamamen kaldırmak mı ? malesef son günlerde yaşadıklarımız bizi bunları düşünmeye sevketmektedir .

    Belirtmek isteriz ki, kendisinin bulunduğu makam çözüm bulma makamıdır, Tehdit etmek ,yasal haklarını korumaya çalışan insanları hedef göstermek değildir. Ayrıca siyasi iktidar tarafından atanan bir bürokratın binlerce oy alarak defalarca seçilmiş olan milletvekilleri aleyhine açıklama yapması onları hedef göstermesi demokrasilerde alışılmış bir davranış değildir. Ayrıca son günlerde ilimizde değişik gruplar tarafından protesto gösterileri yapılmaktadır ama bunlara karşı sayın Bölge Eğitim Müdürünün herhangi bir tepkisi olmamıştır. Sözkonusu biz olunca sesi yüksek çıkmaktadır ama sayın bölge eğitim müdürü dahil herkes şunu iyi bilsin ki biz bu ülkenin vatandaşlarıyız .

    Yukarıda anlatılanlar göz önünde bulundurularak, 30 Mart 2021 tarihinde saat 20.00’da telekonferans ile üç azınlık Milletvekillerimiz Azınlık Belediye başkanlarımız ve encümen ve encümen adayı arkadaşlarımız basın mensubu ve velilerin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantı sonucunda 6 Nisan 2021 Salı günü saat 11:00'de Gümülcine'de Bölge Eğitim Müdürlüğü önünde İskeçede ise Valilik önünde toplanıp protesto etmeye karar verildi . ayrıca bu parotesto sebeplerini belirten bir bir metnin de Eğitim müdürüne verilmesine , bu metnin altına başta Ben Azınlık Okulları encümenler Birliği Derneği Başkanı olarak benim ismim , milletvekillerinin belediye başkanları ve seçilmiş tüm siyasilerin, encümenlerin ve encümen adaylarının ve bu haklı mücadelemizi desteklemek isteyen tüm soydaşlarımızın da isimlerinin bu metnin altına yazmak istiyoruz . ATAMAYA HAYIR DİYORUZ, SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZDAN ASLA VAZGEÇMİYORUZ DİYORUZ . AZINLIK OKULLARININ TEK SAHİBİ ENCÜMENLER'DİR DİYORUZ.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.