“Milletimizi hak ettiği seviyeye mutlaka kavuşturacağız”

    “Milletimizi hak ettiği seviyeye mutlaka kavuşturacağız”

    Gümülcine - 05.04.2021

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, 2 Nisan Cuma günü Tarım Bakanı Spilios Livanos ile bir görüşme gerçekleştirdi.

    Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan milletvekili İlhan Ahmet, Trakya'da tarımsal kalkınma ve sürdürülebilir tarım için teklif ve önerilerini birinci ağızdan bakana ilettiğini belirterek, “Azınlık çiftçisinin, özellikle de tütün üreticisinin bir önceki bakan döneminde verilen ekonomik destek vaadlerinin yerine getirilmemesinden dolayı Yeni Demokrasi iktidarına karşı büyük hayal kırıklığı içerisinde olduğunu hatırlattım” açıklamasında bulundu.

    Görüşme sonrası milletvekili İlhan Ahmet’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

    “Çok çalışacağız ve milletimizi hak ettiği seviyeye mutlaka kavuşturacağız”

    “Pazartesi ( 29/3/2021 ) Meclis genel kurulundaki görüşmemizde Tarım Bakanı Livanos tarafından konuşması esnasında şahsıma yapmış olduğu şahsi ve aleni davete icabet ettim.

    Geçtiğimiz Cuma (02.04.2021) günü gerçekleşen görüşmede, Trakya'da tarımsal kalkınma ve sürdürülebilir tarım için teklif ve önerilerimi birinci ağızdan bakana ilettim.

    İkili görüşmede, meclis kürsüsünde de dile getirdiğim hususlar olan bölge çiftçisinin ve özellikle de Azınlık çiftçisinin karşı karşıya kaldığı büyük ekonomik haksızlıklara, bir kez daha dikkat çektim.

    Azınlık çiftçisinin, özellikle de tütün üreticisinin bir önceki bakan döneminde verilen ekonomik destek vaadlerinin yerine getirilmemesinden dolayı Yeni Demokrasi iktidarına karşı büyük hayal kırıklığı içerisinde olduğunu hatırlattım.

    Bakandan, 2018 yılına ait tütün zararlarının tazmin edilmesi için gerekli komisyonu işler kılarak, raporun bir an önce hazırlanmasını talep ettim. Ayrıca, pandemi sürecinde yaşanan gelir kaybı nedeniyle de acil ekonomik destek isteğimi yineledim.

    Söz konusu zarar tazminleri için hazineyi işaret ederek, hükümet ve bakanlık tarafından sunulacak 'bütçede maddi imkansızlık' olduğuna dair olası bir mazeretin, Azınlık çiftçileri tarafından asla kabul edilmeyeceğinin özelikle altını çizdim.

    Görüşmede ayrıca, AB Yeni Tarım Politikası'nda (KAP) önümüzdeki beş yılı kapsayacak şekilde düzenlenecek olan tarım bütçesinden, her yıl, dönüm başına belirli miktar prim desteği verilmesini ön gören teklifimin yer aldığı çalışmayı da bakana sundum.

    Çiftçimizin ve tüm bölge halkının haklı taleplerini dile getirmeye, ekonomik imkanlardan faydalanmaları için fırsatları yakından takip etmeye devam edeceğim.

    Bölge ve Azınlık milletvekili olarak meclis çatısı altında, tüm kanalları kullanarak, diyalog içerisinde, Yeni Demokrasi iktidarı tarafından gereken iyi niyetin gösterilip, bölge ve Azınlık çiftçisine karşı mevcut ekonomik haksızlıkların giderilmesi için ve milletimizin menfaatleri yönünde yapıcı, sıkı ve baskıcı muhalefet yapmayı sürdüreceğim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.