Azınlık eylemde tek yürek oldu!

    Previous Next

    Azınlık eylemde tek yürek oldu!

     

    Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığı okullarında encümen seçimlerinin 7. defa ertelenmesinden sonra Azınlık Okulları Encümenler Birliğinin aldığı eylem kararı bugün Gümülcine’de ve İskeçe’de gerçekleşti. Gümülcine’deki eylemde Bölge Müdürlüğü kapısına “Encümen seçimleri yapılmalı ya da 2021 yıl sonuna kadar görev süreleri uzatılmalı” ibarelerinin yazılı olduğu bir pankart asılması dikkat çekti.

    Gümülcine’deki eylem sırasında Bölge Eğitim Müdürü Bandikos’a 900 imzalı bir bildiri sunan Azınlık heyetine seçimlerin yapılması için çaba gösterildiği ancak kararı Hükümetin verdiği belirtildi.

    Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen eyleme; Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekili İlhan Ahmet, eski milletvekili Mustafa Mustafa, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Eyalet Başkan Yardımcıları Ahmet İbram, Cihan İmamoğlu ve Tarkan Murtaza, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı ve Genel Müdür Pervin Hayrullah, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı İdriz Hasan, Celal Bayar Lisesi encümen adayı ve OKANA Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, okul encümenleri v.d. kişiler katıldı.

    Eylem Eğitim Müdürü Bandikos’la görüşmeyle başladı. Pandemi dolayısıyla görüşmenin 3 kişi ile sınırlı olduğu belirtildi ve bunun üzerine Bandikos 6. kişilik heyetle görüşmeyi binanın giriş kapısında gerçekleştirdi. Burada Bandikos’a karşı konuşan Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, encümen seçimlerinin 7. defa ertelendiğini, bu durumun artık son bulması gerektiğini ve seçim olmayacaksa mevcut encümenlerin görev sürelerinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirtti. Ahmet, Bandikos’a ayrıca 900 imzalı bir de bildiri sundu.

    Konstantinos Bandikos da yaptığı kısa konuşmada seçimlerin yapılması için çaba sarf ettiklerini, ancak pandemi dolayısıyla ertelemeler olduğunu ve son kararı Eğitim Bakanlığının vereceğini belirtti.

    Görüşme sonrasında, seçilmişlerin olaya sahip çıktığını ve hep birlikte eylem kararı aldıklarını belirten Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Başkanı Ercan Ahmet, pandemi koşulları dolayısıyla kalabalık bir topluluk olmaması için katılamayanların da imzalarıyla (900 imza)destek verdiklerini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

    “Azınlık okullarına sahip çıktı!

    Azınlık seçilmişlerine sahip çıktı!

    Azınlık kurum ve kuruluşlarına sahip çıktı!

    Azınlık tek bir yumruk halinde dimdik ayakta olduğunu herkese gösterdi!”

    Eylem sonrası milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin de görüşlerini dile getirdiler.

    Milletvekili İlhan Ahmet:

    “Seçimin yapılması konusunda Eğitim Bakanlığında siyasi irade yoktur. Bakanlık pandemiyi fırsat görerek Azınlığın özerk ve tartışılmaz hakkı olan encümen heyeti seçimini ertelemek ve belki de dolaylı atama yapmak isteyeceğini tespit ediyoruz.

    Bandikos, yapmış olduğu açıklamada, bazı siyasi çevreler tarafından böyle bir talebin dile getirildiğini ilişkin talihsiz bir açıklama yapmıştır. Hayır, bu böyle değildir. 900 kişi ki bütün encümen heyet başkanları imza atmıştır ve bu talebimiz Azınlığın tamamının talebidir.”

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet:

    “Çocuklarımız kadar bize de zor gelen ve yüreğimizi ağırtan bir olay oldu. Çünkü okullarımızın işleyişi durdu. Belediye olarak encümenin imzası olmadan para aktaramıyoruz. Bu noktada okullarımız çok büyük zorluk içerisindedirler. Toplanan imzalar 1000 tane değil 150 bin kişinin imzasıdır. Biz sadece uyarı niteliğinde buraya geldik. Bu bütün azınlığın sorunudur.”

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin:

    “Encümen heyetleri seçimi yapılmalıdır. Elektronik oylamaya karşıyız. Seçim yapılamıyorsa halen görevdeki encümenlerin süreleri yıl sonuna kadar uzatılmalıdır.

    Azınlık seçilmişleri olarak demokratik platformlarda seçim yapan insanlarız. İdareye karşı hiçbir zaman haddimizi aşan şekilde ve terbiyesizce yaklaşmadık. Sayın Bandikos’a saygımız sonsuzdur. Bandikos’un seçilmişleri, milletvekilini veya belediye başkanlarını töhmet altında bırakacak, “Bu seçimler bir iki kişinin talebidir” diye küçük düşürücü, horlayıcı, aşağılayıcı talihsiz bir açıklaması olmuştur. Bu benim şahsıma da yapılmıştır. Eğitim kurumlarımız, çoğunluk ve azınlık fark etmez ki buna BAKEŞ’i de katabilirsiniz, idarede olan kişilerin kesinlikle ama kesinlikle atanmış olduklarını unutmamaları gerekir. Biz onlara nasıl saygı gösteriyorsak onlar da seçilmişlere saygıda kusur etmemeleri gerekmektedir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.