Burhan Baran Hastane Müdürü Elena Rofaela ile görüştü

    Burhan Baran Hastane Müdürü Elena Rofaela ile görüştü

    Gümülcine - 09.04.2021

    Burhan Baran aşı yaptırmak için gittiği İskeçe Devlet Hastanesinde, hastane müdürü Elena Rofaela ile görüşerek hastanedeki son durumu da değerlendirdi.

    Burhan Baran tarafınan konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: ‘Bugün Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesinde, Sağlık Bakanlığınca yaş sırasına göre belirlenmiş olan, Covit19’a karşı aşılama sırası bana da geldi.

    Hayatımızın normale dönebilmesi ve pandemi ile mücadeleyi kazanabilmemiz için şahsen tüm vatandaşlarımızın aşılanmasının önemini vurgulamak istiyorum.

    Pandemi idaresi sürecinde ne iktidarın kullandığı şatafatlı sözlere ne de gösteriş amaçlı alınan önlemlere gerek vardır. Aksine ciddi planlama ve de tıbbi gerçeklere dayalı uygulamalar gereklidir.

    Bu vesileyle, Ksanthi Devlet Hastanesinin hastalık ile ilgili göstermiş olduğu çaba, organizasyon ve ayrıca hastahane bünyesi içerisinde faaliyet gösteren aşılama merkezinin mükemmel işleyişinden hastahane yönetimine ve çalışanlarına tebriklerimi sunmak isterim. Ziyaretim esnasında hastane müdüresi bayan Rofaela ile hastanenin genel durumu, Covit19 vakaları ve de gündemde bulunan Hastanenin Yoğun Bakım Departmanı ile ilgili mevcut sorunlar hakkında detaylı bir bilgi alışverişinde bulundum. Müdüre hanım Ksanthi (İskeçe) şehrinde ve genel olarak Doğu Makedonya ve Trakya eyaletinde vaka artışları olduğunu fakat buna karşı her gün 200 kişinin aşılandığını belirtti.

    Ben de ileriki günlerde hükümetin aldığı tetbirlerin uygulanması konusunda yaşanılan sıkıntılardan dolayı Covit19 virüsünün topluma yayılma riskinin daha da büyük olacağı konusundaki tedirginliğimi kendilerine ilettim.

    Bayan Rofaela Yoğun Bakım Ünitesinde tam donanımlı 7 yatağın mevcut olduğunu, Covit19 bölümünün hazır vaziyette bulunduğunu görüşmemiz esnasında aktardı.Ancak müdüre hanımın bahsettiği ve benim de ziyaret esnasında gözlemlediğim yoğun bakım personelinin yetersizliği nedeniyle hizmet veremediğiydi. Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesinin Yoğun Bakım Departmanında hali hazırda mevcut olan yoğun bakım uzmanı doktor sayısı ikidir. Departmanın tam kapasite ile hizmet verebilmesi için departmanda en az 4 yoğun bakım uzmanı doktora ihtiyaç duyulmaktadır.Hastane müdüresi bayan Rofaela önümüzdeki hafta gereken personelin alınacağını ve böylelikle sorunun çözüleceğeni, şimdilik Covit19 vakalarının Aleksandrupoli (Dedeağaç) hastanesine sevk edildiğini bildirdi.

    Bizler KİNAL (Değişim Hareket Partisi) olarak gündemi takip etmeye, çözümler sunmaya ve kendilerine yardımda bulunmaya kararlıyız.

    Ayrıca Ulusal Sağlık Sisteminin acilen güçlendirilmesini, birleşik koordinasyon merkezi oluşturulmasını, uzman doktorların acilen işe alınmasını, doktorların maaşlarının artırılmasını ve de sağlık çalışanlarının ağır ve sağlıksız çalışanlar kategorisine dahil edilmelerini ve böylelikle Ulusal Sağlık Sisteminin güçlendirilmesini mevcut hükümetten acilen talep ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.