İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı!

    İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı!

    Gümülcine - 09.04.2021

    İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghi'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişlerine çağrıldı.

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "İtalya Başbakanının Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında bugün kullandığı kabul edilemez ifadeler üzerine, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi bu akşam derhal Bakanlığımıza çağrılmıştır.

    Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı tarafından İtalyan Büyükelçi’ye, göreve atamayla gelmiş İtalya Başbakanının, Avrupa’da en yüksek halk oyu desteğiyle seçilmiş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözlerini kuvvetle kınadığımız, Türkiye-İtalya dostluğu ve müttefikliğiyle bağdaştıramadığımız bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır.

    Büyükelçiye, AB Konsey ve Komisyon Başkanlarının ahiren ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin protokol düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğu, Türkiye’nin misafirperverliğini kimsenin sorgulayamayacağı, ülkemizin AB içindeki anlamsız ve kötü niyetli tartışmalara taraf olmayacağı ve Türkiye-AB olumlu gündemini baltalamaya yönelik çabaları nafile bulduğumuz da bildirilmiştir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.