Kızılay, Ramazan’da Balkan ülkelerindeki binlerce aileye ulaşacak

    Kızılay, Ramazan’da Balkan ülkelerindeki binlerce aileye ulaşacak

     

    Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu yıl 8 milyon ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmayı hedeflediklerini, Ramazan ayı boyunca 60 bin gönüllünün sahada çalışacağını bildirdi.

    Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova dahil Balkan ülkelerinin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Endonezya, Filistin, Güney Sudan, Irak, KKTC, Pakistan, Senegal, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’de 8 delegasyonda toplam 963 bin insana ramazan süresince yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini aktaran Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Yurt dışında da insanlara bayramlık temin edip o insanların bayramı huzur ve onurla geçirmesini sağlamayı hedeflediğimiz için 110 bin kişiye de bayramlık giysi desteği sağlayacağız. Kızılay'ımız bir köprüdür, bir güven köprüsüdür, bir merhamet, yardımlaşma ve dayanışma köprüsüdür. Milletimizin gücüyle inşa edilmiştir. 153 yıldır kesintisiz akış sağlanmaktadır. Bu seyrüseferinde milletimizin destekleri Kızılay gönüllüleri, çalışanlar, Kızılay'ın şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine sessiz ve sedasız ama güçlü şekilde buluşmaktadır. Bu sene yine fitrelerinize, oruç tutamayan ama tutamadığı gün kadar fidye verecek olan vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz, 1 milyon haneden Kızılay olarak fitre ve fidye bekliyoruz."

    TRT Haber

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.