Ahrenpınar köyü internete ulaşamıyor!

    Ahrenpınar köyü internete ulaşamıyor!

     

    left.gr sitesinin haberine göre, Yunanistan’ın Evros- Meriç ilinde üç köy hala internete erişim sağlayamıyor.

    Dünyanın 5G sistemini kullandığı bir ortamda bazı köylere hala 1,5Mbts internet erişimi olduğu vurgusu yapılmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerin derslerini takip edemedikleri ve halkın internete erişimi olmadığı belirtilmektedir. Ahrenpınar – Agriani, Yelkenci -Lira ve Vakıf- Likofi köylerinde yaşanan durumun yaklaşık 500 vatandaşı etkilediği de haberde yer almaktadır.

    Konuyla ilgili olarak, pandemi döneminde en büyük sorun Müslüman Türklerin yaşadığı Arenpınar köyünde yaşanmaktadır. Köyün muhtarı Ali Salihoğlu çocukların internete erişimi olmadıkları için dersleri takip edemediklerini belirtmektedir.

     Etrafta 30-40 nüfuslu köylerin internet erişimi olduğu halde, son yıllarda nüfusu artan büyük bir köyü bazı kişilerin optik kablo dışında bıraktıkları vurgulanmaktadır.

    Dünyadan uzak yaşıyoruz

    Son olarak Arenpınar muhtarı Ali Salihoğlu şunlara değindi:

    “İkinci sınıf vatandaş değiliz. Agriani – Arenpınar köyü etraftaki okulları öğrencileriyle takviye etmektedir. Devletin desteğini istiyoruz ki çocuklarımız derslerini kaybetmesinler. Köyümüzün optik kabloların dışında kalması şaşırtıcıdır. Bir çok şeyin elektronik ortamda geliştiği bir zamanda bir internet sayfasına girmek için canımız çıkmaktadır. Kendimizi dünyadan kopuk hissediyoruz. Herkese eşit fırsatlar istiyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.