Turizm önümüzdeki hafta hangi ülkelere açılacak?

    Turizm önümüzdeki hafta hangi ülkelere açılacak?

     

    Yunanistan önümüzdeki haftadan itibaren turizm sezonunu başlatıyor. Böylece AB v.d. beş ülke vatandaşlarına mecburi karantina kaldırılacak.

    Reuters’in haberine göre, Yunanistan’a gelecek olanlara karantina uygulanmayacak. Ülkeye girebilmek için aşı belgesi veya negatif test sonucu istenecek.

    Adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Yunanlı yetkilinin “14 Mayıs öncesi, önümüzdeki hafta kademeli olarak tedbirleri kaldırıyoruz” dediğini de ayrıca kaydedilmektedir.

    İlk turizm hareketi, 27 AB ülkesiyle; ABD, Birleşik Krallık, Sırbistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayacak.

    Yukarıdaki ülkelerden gelen turistler ise sadece Atina, Selanik, İraklio, Rodos, Kos, Mikonos, Santorini, Kerkira havalimanlarının yanı sıra Kuzey Yunanistan’daki iki kara sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapabilecekler.

    Hatırlanacağı gibi Yunanistan’da turizm sezonunun 14 Mayıs’ta açılacağı daha önceden açıklanmıştı. Bu tarihten sonra yabancı ülkeye girişlerine izin verilecek olan yabancı ülke vatandaşlarından aşı belgesi, sağlıklı olduklarına dair belge veya negatif test sonucu istenecek.

    Öte yandan Türk turistlere sınırların ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.