"Batı Trakya’da Yaşayan Azınlık Türk’tür Türk Kalacaktır"

    "Batı Trakya’da Yaşayan Azınlık Türk’tür Türk Kalacaktır"

    Gümülcine - 16.04.2021

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ankara ziyaretinde kullandığı üslup ve yaptığı açıklamalara istinaden yazılı bir basın açıklamasında bulunarak kullanılan üslubu ve söylemleri kınadı. “Küstahça söylemler, dostane ilişkilerin kurulmasını engeller. Bu tutum akıl tutulmasının en somut örneğidir. Kendisine cevabımız nettir. Batı Trakya’da yasayan azınlık Türk’tür ve Türk olarak yaşamaya da devam edecektir.” dedi.

    Genel Başkan Hüseyin açıklamasının devamında; “Yunanistan Dışişleri Bakanı Ankara’da takındığı tavırla Batı Trakya Türk Azınlığını yok saymaya devam etmiştir. Diplomatik teammüllere uymayan pervasızca tavrını şiddetle kınıyoruz.  Haddini aşan Dendias’a cevabımız nettir. Batı Trakya’daki Azınlık TÜRK’tür ve TÜRK olarak orada varlığını sürdürmeye de devam edecektir. Bizim etnik kimliğimizi kendisinin veya Yunanlı siyasetçilerin tayin etmek ne haddi, nede görevidir. Kendisine hatırlatılması gereken en önemli şey sorunları çözmek için önce insani değerleri, temel hak ve özgürlükleri görmezden gelmemeyi öğrenmeleridir. İkili ve çok taraflı uluslararası antlaşmalarla tüm hakları bakımından özerkliği garanti altına alınmış olan azınlığımızın mevcut haklarımızı gaspa yönelmeye kalkması yanında insanlarımızın ve toplumumuzun kendini ifade etme hakkını yok sayması bizleri şaşırtmamasına rağmen iki komşu ülke arasındaki ilişkiler bakımından tam bir hayal kırıklığı ve diplomatik rezalettir.

    Batı Trakya Türklerine yönelik zehirli söylemi yanında Akdeniz, Ege ve Kıbrıs konularında da ikili görüşmelerde Türkiye’ye AB veya üçüncü ülkelerin sopasını göstermeye kalkması, tehdide yönelmeye çalışması da kabul edilemez. Kendisinin Türk milletini iyi tanımadığı ortadadır. Bu tür tehditvari söylemlere Türk Milleti ve Türk devleti pabuç bırakmaz ve gereken cevap kendisine gereken ölçüde verilmiş ve verilmeye de devam edecektir. Kendisini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Yunan devletine yakışan bir diplomatik nezaket ortaya koymadığı ortada olup bu rezalet sonrasında kendisinin o görevde bir dakika bile kalmaması samimi tavsiyemizdir. Kendisine savunduğunuz gerçekle örtüşmeyen tezleriniz size kalsın diyoruz. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da kendisine Türk Milleti adına gereken cevabı vermesi nedeni ile sayın bakana Batı Trakya Türk Azınlığı adına teşekkür ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.