İlhan Ahmet Celal Bayardaki aşı sorunuyla ilgili girişimde bulundu

    İlhan Ahmet Celal Bayardaki aşı sorunuyla ilgili girişimde bulundu

    Gümülcine - 28.04.2021

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine'deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesinde görevli Azınlık ve çoğunluk mensubu öğretmenlerin, aşı platformuna başvuru yapamadıklarına dair bilgiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu.

    Konuya ilişkin Milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    "Gümülcine'deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesinde görevli azınlık ve çoğunluk mensubu öğretmenlerin, aşı platformuna başvuru yapamadıklarına dair tarafıma iletilen bilginin ardından bugün Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulundum.

    Bakanlık Genel Sekreteri Koptsis ve Özel Okul Konfederasyonu Genel Sekreteri Hristopoulos ile görüştüm.

    Aşı platformuna başvuru yapamayan Celal Bayardaki öğretmenlerin yaşadığı sorunla, Celal Bayar gibi statüsü özel okul olan eğitim kurumlarında çalışan ve devlet memuru olmayan tüm öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı bilgisini aldım.

    Ülke genelindeki özel eğitim kurumu öğretmenleriyle ilgili olan bu sorunun acilen giderilmesi için düzenlemeye gidildiği ve söz konusu öğretmenlerin AMKA numaraları ile konfederasyona bildirim yapmaları gerektiği bilgisi tarafıma iletildi.

    Konuyla ilgili gerekli müdahalede bulunduktan sonra, okul müdür Tunalp Mehmet'i de bizzat bilgilendirdim.

    Bu vesileyle sağlıkçılar ve öğretmenler gibi öncelikli grupların yanında, yaş platformu açılmış, tüm vatandaşlarımızı bir kez daha tereddüt etmeden ve ertelemeden aşı olmaya davet ediyorum."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.