Kıran, Selanik’teki temaslarını tamamladı

    Previous Next

    Kıran, Selanik’teki temaslarını tamamladı

    Gümülcine 05.05.2021

    Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın Selanik’teki temaslarını tamamladı.

    Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Selanik şehrinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü doğup büyüdüğü evi ve Selanik Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettikten sonra programına eski ismi Hamidiye (Yeni) Camii ziyareti ile devam etti.

    Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Selanik’i ziyareti sırasında burada yaşayan Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Kıran görüşmeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız.” ifadesini kullandı.

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran paylaşımında şunları kaydetti: “Selanik’te Türk toplumu temsilcileri ve din görevlileriyle bir araya geldik. Soydaşlarımızın dil, din ve ibadet özgürlüğüne baskı ve kısıtlamalar kabul edilemez. Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız.”

    Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Selanik'te Osmanlı Devleti döneminden kalan Zincirlikule Meydanı, Popara Babazade Camii, İshak Paşa Camii ve adını Selanik'in son valilerinden alan Mustafa Zihni Paşa Camii'ni de ziyaret etti.

    Selanik temaslarını tamamlayan Kıran Gümülcine'ye hareket etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.