Kipi sınır kapısından giriş yapanlara karantina uygulaması kaldırıldı

    Kipi sınır kapısından giriş yapanlara karantina uygulaması kaldırıldı

    Gümülcine – 17.05.2021

    Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Kipi sınır kapısından geçişlerle ilgili azınlık yerel basınından GÜNDEM’e açıklamalarda bulundu.

    24 Mayıs tarihine kadar geçerli olan bakanlık kararına göre, Yunan vatandaşlarının T.C. uyruklu eşleri de Kipi sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapabilecek. Yunan vatandaşlarına karantina uygulaması da kaldırıldı.

    Milletvekili İlhan Ahmet bugün (17 Mayıs Pazartesi) Kipi Polis Müdürü Demiris ile yaptığı görüşmede, Kipi sınır kapısından Yunanistan’a girişlerle ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgi aldı.

    İlhan Ahmet, son bakanlık kararına göre (4. maddesine göre) Yunan vatandaşlarının T.C. vatandaşı eşlerinin de Yunanistan’a sorunsuz girebileceğini belirtti.

    İlhan Ahmet, T.C. vatandaşı eşlerin geçerli Yunanistan vizesinin ve Yunan makamlarından evliliği belgeleyecek resmi belgelerinin (liksiarhiki praksi gamu ya da ikogeniaki katastasi) olması gerektiğinin (TAKSİSNET şifereleriyle internet üzerinden de söz konusu belgeler alınabiliyor) altını çizdi. Ayrıca son 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi ya da aşı belgesi, hastalığı geçirinler için antikor testi sonucu gerekiyor (İngilizce olarak).

    İlhan Ahmet, Yunan vatandaşlarına uygulanan karantinanın da kaldırıldığını duyurdu.

    Söz konusu bakanlık kararı, 24 Mayıs tarihine kadar geçirli. Bilindiği üzere söz konusu bakanlık kararları her 10 günde bir yenilenmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.