DEB Partisi, Başbakanın ‘Yunan – Pomak’ nitelendirmesine tepki gösterdi

    DEB Partisi, Başbakanın ‘Yunan – Pomak’ nitelendirmesine tepki gösterdi

    Gümülcine - 21.05.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Türk Azınlık köyleri hakkında "Pomak köyleri", azınlık çocukları için ise “Ellinopula” (Yunan Çocukları) nitelemelerine tepki gösterdi.

    Konuya ilişkin DEB Partisinden yapılan açıklama şöyle:

    "Yunanistan Başbakanı sn. KiriakosMiçotakis 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenciler ve anaokulu öğretmeniyle video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bölgedeki köyler için, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kabul etmediği, ‘’Pomakohoria’’ (Pomak Köyleri)" ifadesini kullanması ve Türk Azınlık çocukları için de "Ellinopula (Yunan Çocukları)" şeklinde nitelemelerde bulunması, inkârcı bir zihniyetin örneğidir.

    Bu tür örnekler demokrasiye, Azınlığa, ülkemize uzun yıllar boyu zarar vermiş, dayatma politikaları, Azınlığın gerçek taleplerini ve kimliğini yansıtmaktan aciz kalmıştır. Bu tür söylem ve davranışlar sergileyenleri kınıyor, bir an önce Azınlığın kendini ifade etme özgürlüğünün yolunu açıp ülke demokrasisine katkıda bulunmalarına davet ediyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.