"Kimliğimizin inkârı kabul edilemez!"

    "Kimliğimizin inkârı kabul edilemez!"

    Gümülcine – 22.05.2021

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başbakan Kiryakos Miçotakis’in azınlıkla ilgili olarak “Pomakohoria” (Pomak köyleri) ve “Ellinopula” (Yunan çocukları) ifadelerine tepki gösterdi.

    BTTÖB'den yapılan açıklama şöyle:

    KİMLİĞİMİZİN İNKÂRI KABUL EDİLEMEZ!

    İskeçe’nin Paşevik köyündeki anaokulu öğrencileri ile gerçekleştirdiği video konferans sırasında yaptığı konuşmada Başbakan Sayın Miçotakis’in kullandığı “Pomakohoria” (Pomak köyleri) ve “Ellinopula” (Yunan çocukları) tanımlamalarını, azınlığımıza yönelik suni bir kimlik dayatma politikasının bir parçası ve gayreti olarak görüyoruz. Arzu edilmeyen bir kimliği bir topluma zorla dayatmak, hem kişilik hem de insanlık hakkını çiğnemektir. Bizleri derinden yaralayan bu yaklaşımı tepkiyle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Hele hele bu davranışın eğitime ve anaokul çocuklarına kadar indirgenmiş olmasını oldukça kaygı verici bulduğumuzu belirtmek isteriz.

    Son zamanlarda Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı söz konusu olduğunda kimliğimizin inkârına dönük yaklaşımların arttığı dikkat çekmekte. Ancak bu yaklaşımlar azınlık insanını rencide ve huzursuz etmekten öte bir kazanç sağlamaz. Azınlığımızın çözüm bekleyen sayısız sorununu görmezden gelerek, kimlik inkârını sürekli gündemde tutmak, samimiyetsiz bir yaklaşımdır ve hiçbir kimseye de zerrece faydası yoktur.

    Bu tutumu özellikle azınlığın taleplerine karşı, meşru kimliğimizin inkârı olarak değerlendiriyor, hükümeti bu tür dayatma politikalardan vazgeçmeye ve azınlığın kendini ifade etme özgürlüğü konusunda daha yapıcı olmaya davet ediyoruz. Bunun, azınlığımızın da, bölgemizin de, aynı zamanda ülkemizin de yararına olacağına olan inancımız tamdır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.