Kapıkule’de 110 TL’ye PCR testi yapılacak

    Kapıkule’de 110 TL’ye PCR testi yapılacak

    Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un yaptığı açıklamalara göre, Türkiye’yi Bulgaristan’a bağlayan Kapıkule sınır kapısında hızlı PCR testleri yapılacak.

    Bulgaristan'dan  Türkiye'ye giriş yapacak Bulgaristan  ve diğer ülke vatandaşlarına  110 TL gibi bir rakama yapılacak testin sonuçları ise 30 dakika içinde açıklanacak. Uygulama 1 Haziran 20201 tarihinde başlatılacak.

    Bulgaristan'da bu gibi testler 90 leva'ya yapılmaktadır ki bunun da karşılığı yaklaşık 500 tl dir.

    Kararın Bulgaristan'dan Edirne'ye gelecek turist saysını arttırması beklenmektedir.

    Aşı belgesi ve hastalığı geçirdiğine dair belegesi olanların da Türkiye'ye serbest giriş yapabilmesi için  önümüzdeki günlerde karar çıkması beklenmektedir.

    Zıpkınkurt, son olarak şunlara da değindi:

    Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yenileme ihalesi bitiyor

    Zıpkınkurt, Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi ihalesinde projelerin son aşamaya geldiğini belirtti.

    Bakanlık onayında olan projenin tadilatlarının yapıldığını ifade eden Zıpkınkurt, şöyle devam etti:

    "7'nci ay sonu itibarıyla Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yapım ihalesi bitmiş olacak. Bu da demektir ki Pazarkule Gümrük Kapısı bizim için çok önemli. İki otomobil peronu, bir otobüs peronu olacak projede ve daha hızlı, daha konforlu geçiş imkanı sağlayacak.

    Bildiğiniz gibi Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi bitti. Kapıkule bitti. Büyük ihtimalle haziran sonu veya 20'si itibarıyla da İpsala Gümrük Kapımızın inşaatı tamamlanmış olacak. Misafirlerimizi bu yaz karşılamaya hazırız inşallah. Pandemide vakalar da azaldı. Aşılanma arttı. İyi bir sezon geçiririz diye düşünüyorum. Tüm Edirnelilere hayırlı olsun diyorum."

     

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.