Çınar Derneği Başbakan Miçotakis’in açıklamalarını kınadı!

    Çınar Derneği Başbakan Miçotakis’in açıklamalarını kınadı!

    Gümülcine – 24.05.2021

    Merkezi İskeçe’de bulunan Çınar Derneği, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kimliğiyle ilgili tanımlamalardan dolayı Başbakan Kiriakos Miçotakis’e tepki gösterdi. Çınar Derneği, Miçotakis’in “Pomakohoria” ve “Ellinopula” tanımlamalarını kınadı.

    Yapılan açıklamada, Başbakan Miçotakis'in bu ifadelernin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nı asimile etmeyi hedefleyen sistematik devlet projesinin bir tezahürü olduğu belirtildi. Türk Azınlığının Batı Trakya'da bırakıldığı günden beri bu projelerin hedefi olarak bunlara tanıklık ettiklerini belirtilen açıklamada, “Kimliğimize yapılan bu alçak saldırıları bugüne kadar Türk ve İslam kimliğimizle mukavemet göstererek nasıl püskürttüysek, bundan sonra da sahiplerinin hayallerini boşa çıkararak püskürtmeye devam edeceğiz.” denildi.

    Çınar Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis 18 Mayıs 2021 tarihinde Batı Trakya’nın İskeçe ilindeki Türk köyü Paşevik’teki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenciler ve anaokulu öğretmeniyle çevrim içi görüştü. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmeye Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos ve Bakan Yardımcısı Zeta Makri de iştirak etti. Miçotakis görüşmede, İşkece’deki Türk köyleri için ‘Pomak köyleri’ , Batı Trakya Türk toplumuna mensup çocuklar için de ‘Ellinopula (Yunan çocuklar)’ nitelemesinde bulundu.

    Başbakan Miçotakis'in bu ifadeleri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nı asimile etmeyi hedefleyen sistematik devlet projesinin bir tezahürüdür. Türk Azınlık olarak Batı Trakya'da bırakıldığımız günden beri bizler bu projelerin hedefi olarak bunlara tanıklık etmekteyiz. Kimliğimize yapılan bu alçak saldırıları bugüne kadar Türk ve İslam kimliğimizle mukavemet göstererek nasıl püskürttüysek, bundan sonra da sahiplerinin hayallerini boşa çıkararak püskürtmeye devam edeceğiz.

    Başbakan Miçotakis'in ekonomik ve siyasi olarak uçuruma sürüklenen ülkemizi düze çıkarmak için uğraşacağı yerde, bu ülkeye fayda sağlamaktan başka bir amacı olmayan mazlum bir Azınlığın kimliğini ortadan kaldırmayı hedefleyen propagandanın borazanlığına soyunması büyük bir talihsizlik olmuştur.

    Başbakanın bu söylemini Türk kimliğimize yapılmış çirkin bir saldırı olarak addediyor ve şiddetle kınıyoruz.

    Sayın Miçotakis bir an önce Batı Trakya Türk Azınlığı'ndan özür dilemelidir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.