Çavuşoğlu: “Her zaman yanınızdayız”

    Previous Next

    Çavuşoğlu: “Her zaman yanınızdayız”

     

    Gümülcine, 30 Mayıs 2021.

    Çavuşoğlu: “Her zaman yanınızdayız”

     

    Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyareti 30 Mayıs 2021 günü Gümülcine’den başladı.

    Çavuşoğlu, Celal Bayar Lisesinden ayrılırken yolda durdu ve sevgi gösterisinde bulunan yaşlı bir Türk kadının yanına gitti ve “Her zaman yanınızdayız” dedi.

    Sabah saatlerinde Dedeağaç  Havalimanına inen Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal,  Türkiye'nin Atna Büyükelçisi Burak Özügergin ve Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu karşıladı.  Daha sonra Gümülcine’ye gelen Çavuşoğülu ilk olarak Gümülcine Başkonsolosluğun’da Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile görüştü. Yoğun bir basın ordusunun takip ettiği Çavuşoğlu, daha sonra da Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmayla merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın adını taşıyan Celal Bayar Azınlık Lisesini ziyaret etti. Burada öğretmenler, veliler, encümen heyeti ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Çavuşoğlu, kısa bir sohbetten sonra okul tabelası önünde toplu fotoğraf çektirdi ve alkışlarla okuldan uğurlandı.

    Çavuşoğlu, okuldan ayrıldıktan sonra yaşlı bir Türk kadının yanında durdu, elini öptü ve “Her zaman yanınızdayız” dedi.

    Çavuşoğlu daha sonra Eşekçili köyünde Danışma Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu yemeğe katıldı. Çavuşoğlu’nun son ziyaret yeri ise Dr. Sadık Ahmet'in kabri oldu. Kabir ziyaretinde DEB Partisi mensupları, Işık  Sadık Ahmet ve  Levent Sadık Ahmet de hazır bulundular.

    Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Sadık Sadık’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan duaya Bakan Çavuşoğlu soydaşlarla birlikte eşlik etti.

    Duanın ardından Çavuşoğlu, merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in kabri yanında bir çınar ağacı fidanını ekerek suladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.