Dışişleri Bakanlığı Çavuşoğlu’nun ziyaretine tepki gösterdi!

    Dışişleri Bakanlığı Çavuşoğlu’nun ziyaretine tepki gösterdi!

    Gümülcine – 30.05.2021

    Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Batı Trakya ziyaretindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

    Papaioannu yaptığı açıklamada, Batı Trakya’da azınlığın haklarının korunmadığına ve ayrımcılık uygulandığına yönelik açıklamaları reddettiklerini belirtti.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Yunanistan bir hukuk devleti olarak, uluslararası hukuka ve insan haklarının korunmasına bağlı kalmaktadır. Açık bir şekilde Trakya’da Müslüman Azınlık’tan bahseden Lozan Anlaşması’nın yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Trakya’daki Müslüman Azınlık yaklaşık 120 bin Yunan halkından oluşmaktadır.

    Bu gerçeklerin Türkiye tarafından sürekli olarak çarpıtılması, bu vatandaşların haklarının korunmadığının ve ayrımcılık uygulandığına yönelik iddialar asılsızdır ve kabul edilemez. Yunanistan Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesinden yanadır. Bunun için ön koşul Uluslararası hukuka saygıdır.

    Türkiye’ye bu temel kurallara ve kendisinin de imzaladığı ve uygulamak zorunda olduğu Lozan Anlaşmasına saygı duyma çağrısında bulunuyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.